banner137
banner25

Türkiye'de ilk ve tek liste!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde listelerini teslim eden CHP,meclis üyesi ve il genel meclis listesinde yarattığı farkındalığı göstermek üzere bir toplantı düzenledi.

Edirne Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen toplantıya Millet ittifakı ile seçime giren CHP ve İYİ Parti il başkanları ve meclis üyesi adayları katıldı.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın listesinde yer alacak olan ve Türkiye’de bir ilk ve tek olan kadın adayların bulunduğu listenin tanıtım toplantısında konuşan başkan Gürkan “Türkiye'de ilk kez, kendi partimiz de dahil olmak üzere tüm siyasi partilerin, bugüne kadar yapmış oldukları seçimlerde böyle bir liste, iddia, hedef ortaya kondu. Türkiye'de ilk kez 31 kişilik belediye meclis listesine giren kadın arkadaşlarımız tüm erkek adayların önünde yer aldı, yani hiçbir erkek kadının önüne geçemedi”dedi.

Filiz Gencan, Mevlüde Baş, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener ve Emine Kahyalar’ın Belediye Meclis sıralamasında ilk 5’te,İl Genel Meclisi’nde ise Çiğdem Gegeoğlu’nun ilk sırada yer aldığı listelere dair konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan ““Bildiğiniz gibi 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim seçimiyle ilgili biz de dahil olmak üzere tüm partiler belediye meclis üyesi ile il genel meclisi üyesi aday listelerini seçim kuruluna teslim etti. Bütün partiler için dün itibariyle seçim tüm hatlarıyla başlamış oldu. Biz de Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak İYİ Parti ile birlikte hazırladığımız belediye meclis listemizi dün seçim kuruluna teslim ettik. Tabi bütün partiler kendi bakış açılarıyla, kendi siyasal duruşlarıyla, kendi ideolojileriyle örtüşen bir meclis listesi hazırlıyorlar. Kuşkusuz ki her siyasi parti en iyi meclis listesiyle vatandaşın karşısına çıkma niyetinde. Ama her partinin bir başka amacı daha var; seçim çevresinde yani Edirne'de diğer partiler içerisinde de en iyi listeyi vatandaşın karşısına çıkarmak. Bunun takdiri şüphesiz vatandaşlarımızın. Hem önümüzdeki seçim kampanyası döneminde hem de 31 Mart'ta sandıklarda bunun yansımalarını hiçbir tartışmaya yer bırakmayacak şekilde en net, kesin şekilde göreceğiz”dedi.

Dünya'nın yarısının kadınlardan oluştuğunu söyleyen Gürkan “Türkiye'de ilk kez, kendi partimiz de dahil olmak üzere tüm siyasi partilerin, bugüne kadar yapmış oldukları seçimlerde böyle bir liste, iddia, hedef ortaya kondu. Türkiye'de ilk kez 31 kişilik belediye meclis listesine giren kadın arkadaşlarımız tüm erkek adayların önünde yer aldı, yani hiçbir erkek kadının önüne geçemedi. Türkiye'de erkeklerin kadının önüne geçemediği ilk ve tek liste İYİ Parti ve CHP'nin hazırladığı Edirne Belediye Meclis listesi oldu. Bu gerçekten onur duyduğumuz, gurur duyduğumuz bir tabloyu yarattı bize. Edirne Belediye Meclisi'nde listemizde 5 kadın aday arkadaşımız vardı. Sayın Filiz Gencan, Mevlüde Baş, Nuray Yılmaz Geldi, Duygu Şener ve Emine Kahyalar. 5'i de ilk 5 sırayı tamamen erkek hegemonyasından kurtararak sahip oldular”dedi.

Edirne halkının 31 Mart'ta listelerinde bulunan tüm adayları Edirne Belediyesi'ne eksiksiz göndereceğini belirten Gürkan “ İl Genel Meclis listelerimiz iki partinin ayrı ayrı yapıldı. İl Genel Meclisimiz'de CHP'nin ilk sırası kadın adayımız sayın Çiğdem Gegeoğlu da yine tüm erkekleri geride bırakarak ilk sırada çıktı. Bu gurur, onur, mutluluk hepimizin. Bu ayrıcalık da Edirne'nin kadınlarının”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30