banner78
banner25

T.Ü' ye haciz geldi!
Trakya Üniversitesinde(TÜ) temizlik işlerinde çalışan işçiler, içten çıkartılınca üniversiteyi mahkemeye verdi. Mahkemeyi kazanan işçilere ödeme yapılmayınca üniversite işletmelerine haciz geldi.
Avukat Özgür Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak ayında işten çıkartılan 13 işçi için İş Mahkemesinde tazminat davası açtıklarını, davanın kazanılmasının ardından, müvekkillerinin alacaklarına karşı herhangi bir ödeme yapılmadığını belirtti.
Bugün üniversite işletmelerine haciz işlemi yapmak için geldiklerini anlatan Yıldırım, ''Geçen hafta haciz yapılacaktı. Bize bu hafta için ödeme yapılacağını söylediler. Ödeme yapılmayınca bizde Sağlık Müzesine kasa hacizi yapmaya geldik. 13 işçinin 100 bin TL'den fazla alacağı para var. Fakat şu anda kasada yaklaşık 50 TL olduğunu söylüyorlar. Haciz yapmak için yetkilileri bekliyoruz'' diye konuştu.
Bir süre sonra Sağlık Müzesine TÜ Genel Sekreteri Erengül Özdemir geldi. Avukat Yıldırım ve haciz memurlarıyla bir süre konuşan Özdemir, perşembe günü işçilerin alacakları parayı vereceklerini taahhüt edince, haciz memurları sağlık müzesinden ayrıldı.
TÜ temizlik işlerinde çalışan 13 işçi, ocak ayı başında önceki dönem üniversite rektörü Prof. Dr. Enver Duran döneminde işten çıkartılmıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30