banner78
banner25

Trakyabirlik 114. sırada

İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı “Türkiye'nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” çalışmasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Trakyabirlik 114. sırada, Marmarabirlik ise 347. sırada yer alırken, Pankobirlik iştiraki Konya Şeker 31., Gübretaş ise 203. sırada yer aldı.

Geniş kesimleri bünyelerinde barındıran bir ortaklık modeli olan Kooperatifler her geçen gün yeni başarılara imza atıyor.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görev alanı içeresindeki kooperatif türlerinden biri olan Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri üreticilerin güçlerini birleştirerek bir araya geldiği, ürün arz zincirinde birbirlerini desteklediği ve bu sayede rekabet ve pazarlık gücü kazandığı kuruluşlar olarak öne çıkıyor.

Bugün ülkemizde 13 adet tarım satış kooperatifleri birliği, 305 kooperatifi ile Türkiye’nin 51 ilinde 325 bin civarında üretici ortağına hizmet götürerek önemli bir görev üstlenmiş bulunuyor.Türkiye'de sanayi faaliyet kolunda yer alan en büyük kuruluşları tespit etmek, bu kuruluşlara ait büyüklükleri ortaya koyarak Türk sanayinin gelişimini görebilmek ve geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla İstanbul Sanayi Odasının açıkladığı ilk 500 büyük sanayi kuruluşu içinde bu kooperatiflerden, Trakyabirlik 114. sırada, Marmarabirlik ise 347. sırada yer almayı başardı.Ayrıca; bir başka kooperatif üretici kuruluşu olan Pankobirlik iştiraki Konya Şeker çalışmada 31. sırada, Tarım Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği iştiraki Gübretaş ise 203. sırada yer aldı.

banner148
Anahtar Kelimeler:
Trakya Birlik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30