banner137
banner25

Trakya peynir ve köftesi ile öne çıkacak!

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Trakya doğası, tarihi, peyniri ve köftesi ile ön plana çıkacak. Tarihi açıdan baktığımız zaman 3 ilimize ait Osmanlı, Bizans ve Traklardan kalma tarihi yerler var. Bunun haricinde çok güzel doğal yerlerimiz var." dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakyalılar Vakfı tarafından 19-22 Nisan tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek "1. Trakya Tanıtım Günleri" kapsamında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında, Şeker Depoları Cazibe Merkezinde hazırlık toplantısı yapıldı.

Şahin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Trakya'yı Ankara'da en iyi şekilde tanıtmak için hazırlandıklarını söyledi.

Trakya'nın yöresel lezzetleri, kıyafetleri, halk oyunları, tarihi, doğası ve turizmini tanıtacaklarını belirten Şahin, yerli ve yabancı turistleri buraya çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Trakya'yı önce Türkiye'ye daha sonra dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Şahin, daha fazla turist gelmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın marka şehirler olması için çalıştıklarını anlatan Şahin, "Tarihi açıdan baktığımız zaman 3 ilimize ait Osmanlı, Bizans ve Traklardan kalma tarihi yerler var. Bunun haricinde çok güzel doğal yerlerimiz var. Yürüyüş yapabilecek, kamp yapabilecek, denize girebilecek çok güzel değerlerimiz var. Bütün bunları bir kombin şeklinde tanıtmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgeç ise yaklaşık 20 yıldır Ankara'da Trakya'yı tanıtmak amacıyla faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, "Trakyalıları bir araya getiriyoruz. Kültürel anlamda organizasyonlar yapıyoruz. Çok güzel tanıtım günleri gerçekleştireceğiz. Burada Kakavamız, bocuk gecemiz olacak, müziklerimiz orada seslendirilecek. Yöresel ürünlerimizin tanıtımını yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30