banner137
banner25

Tonajlı araçlar zarar veriyor!

Sarayiçi’nde bulunan ve Fatih Sultan Mehmed han dönemimde 1452 yılında yaptırıldığı bilinen Fatih Köprüsü tonajlı araçların kurbanı oluyor.

Geçmiş yıllarda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onarımları yapılan ancak 3 ton sınırlaması getirilerek üzerinden tonajlı araçların geçişine İl Trafik Komisyonu kararı ile izin verilmeyen köprüler ne yazık ki kendini bilmez sürücülerin hezimetine uğruyor.

Çok sayıda tonajlı ve geniş aracın kullandığı köprü adeta yıllara meydan okurcasına ayakta kalmaya çalışıyor.Büyük araçların geçişi sırasında yükünü taşıyan ancak bilinçsiz sürücülerin dikkatsizliği sonucunda köprü zemin taşları ve yan korkuluklarına çarpan araçlar köprünün zarar görmesine neden oluyor.

Zeminde bulunan taşların oynamasının yanı sıra yan duvarlarında ve korkuluklarında da ciddi zararların meydana geldiği köprüde sadece uyarı işareti konularak alınan önlemin dışında hiçbir önlem alınmaması tarihe ve ecdat eserlerine yapılan saygısızlığı açıkça gözler önüne seriyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30