banner137
banner25

Tiran'da Edirne günleri!

Edirne Belediyesi, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ve Tiran Yunus Emre Üniversitesi iş birliğiyle Arnavutluk’un başkenti Tiran'da gerçekleştirilecek "Türkiye Günleri" etkinliğine katılacak.

25-27 Eylül tarihlerinde Tiran'ın İskender Bey Meydanı’nda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan etkinlikte Edirne Belediyesi, kentin kültürünü, tarihini, lezzetlerini ve turistik mekanları açacağı stantlarla Arnavutluk vatandaşlarına tanıtacak. Özel davetli olarak katılan Edirne Belediye Bandosu da konserleriyle etkinliğe renk katacak. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, etkinlik boyunca Edirne’nin kültürünün, tarihinin, lezzetlerini ve turistik mekanlarının kapsamlı olarak tanıtılacağını belirtti.

Tanıtım faaliyetlerine kendisinin de katılacağını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Gün boyu açık olan stantlarda Edirne'nin kültürünü, tarihini, lezzetlerini ve turistik mekanlarını tanıtacak. Türkiye Günleri’ne özel olarak davet edilen Edirne Belediye Bandosu ise akşamları düzenlenen etkinliklerde birbirinden renkli konserlerle Arnavutluk halkının Türk eğlence kültürünü yakından tanımasını sağlayacak.

Arnavutluk halkıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya geleceğiz. 8 bin yıllık geçmişe sahip olan; farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, Osmanlı'nın 92 yıllık başkenti Edirne'yi, Arnavutluk halkına tanıtacağız. Onları Edirne’ye de davet edeceğiz. Lezzetlerimizi, kültürümüzü, tarihi mekanlarımızı Arnavutluk halkına anlatma fırsatı yakalayacağız. Türkiye Günleri'yle iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi, bir süre sonra da Arnavutluk halkını tarihin, kültürün ve medeniyetin başkenti Edirne’de ağırlamayı hedefliyoruz. Türkiye Günleri'nin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bilindiği gibi Dış İşleri Bakanlığı'nın Edirne temsilciliğinde bir süre görev yapan Büyükelçi Murat Ahmet Yörük Arnavutluk başkenti Tiran'a Büyükelçi olarak atanmıştı.

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30