banner137
banner25

TIR sürücüsü'nün isyanı!

TIR Şoförleri Dünya’nın ikinci, Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısından şikayetçi.Binlerce kilometre yolu direksiyon başında geçiren ve hayatının büyük bir bölümünü ekmek parası uğruna adına konserve kutusu dedikleri çekici içerisinde geçiren TIR şoförleri yıllarca yaşanan bekleme çilesinden adeta isyan etmiş durumda.

Yetkililerin çözüm konusunda “cek,caklarla” iş yaptığı Kapıkule için şoförlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e yazdıkları bir şikayet yaşanan sorunun tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi.

İhracatın arttığının en somut örneği olarak belirtilen TIR kuyruklarında hafta sonları 20-30 saat aralığında beklediklerini ifade eden sürücüler 2 günde teslim edecekleri 3 bin kilometrelik zorlu yolların değil,gümrüklerdeki beklemelerin kendilerini zorladığını kaydettiler.

24 yaşında'ki TIR sürücü Enes Özçelik gümrüklerde yaşanan sıkıntıyı CİMER’e ileterek soruna çözüm bulunmasını istedi.Sosyal Medya hesabında yaptığı paylaşımla dikkat çeken ve diğer arkadaşlarının da bu paylaşımı dikkate almasını isteyen sürücü Özçelik,yaşadıkları sorunları CİMER’e aktarmaları yönünde çağrıda bulundu.

Yazdığı şikayet’te “Uluslar arası tır şoförüyüm.Belki ciddiye bile almazsınız biliyorum”diye başladığı şikayet konusunda adeta bugüne kadar kendilerine ve yaşadıkları sorunlara kimsenin sahip çıkmadığını ifade ederek Türk tarafının çalışmadığını açıkça göstermiş.Bulgaristan tarafının 5 peron polisinin ise iki peron çalıştığını şikayetinde dile getiren Enes Özçelik “bizim tarafta 1 peron polis,1 peron kantar memuru,1 peronda tescil gümrük memuru olmak üzere memurlarımız görevini icra edemiyor ve bunun çilesini çekmekten öldük, bittik.Mesai bitimine 1 saat kala çalışmayı bırakıyorlar.Böyle hizmet, böyle iş mi olur.Siz elinizi vicdanınıza koyun”diyerek uzun beklemelerde bazı arkadaşlarının sıkıntıdan dolayı kalp krizi geçirerek direksiyon başında öldüğünü ifade ediyor.

Herkesin işin adam gibi yapması çağrısında da bulunan Özçelik “Ülkemize yakışmıyor bu tembellik.Herkes işini adam gibi yapsa hiçbir sıkıntı olmaz.Ama herkes isyan ediyor,beddua ediyor” diyerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Mesai değişimleri başta olmak üzere,personel sayısını azlığını da kıyaslayan Özçelik yaptığı bir başka paylaşımda ise adeta isyan bayrağını açarak “2 saat mesai değişimi mi olur ya . Aldığınız maaşları nasil boğazınızdan geçiriyorsunuz siz . Biz uykusuzluktan koltuğa çakıldık aldığımız paranın hakkını verelim diye . Ulan küçümsüyoruz şu bulgaristani ama adamlar 5 peron gümrük , 2 peronda 2 polis çalışıyor. Bizim türkiye 1 peron polis 1 peron kantar 1 peron tescil yazık günah ya aldığınız paralar haram zıkkım olsun size yazıklar olsun . Bu işe el atın devlet büyükleri . !!!”diyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30