banner78
banner25

Tır sürücüleri "sorun gümrüksüz akaryakıt"

Kapıkule’de yaşanan tır kuyruklarının gümrük sahası içerisinde yer alan akaryakıt istasyonundan kaynaklandığı iddia edildi.

12 ila 30 saat arasında değişen sürelerde bekleme yapan ve 20 kilometreye varan uzun kuyruklarda bekleyen tır sürücüleri kuyruğun nedeninin Kapıkulu gümrük sahasında bulunan akaryakıt istasyonundan kaynaklandığı iddia ettiler.

Gümrüksüz akaryakıt satışı nedeni ile akaryakıtın ucuz olduğunu bundan dolayıda çok sayıda yabancı plakalı tır sürücüsünün sırf mazot alabilmek adına sıraya girdiğine dikkat çeken sürücüler “devletimiz buna dur demeli. Akaryakıt ucuz olduğu için Bulgar veya Roman veya Sırp plakalı araçları çokça sırada görmek mümkün.Adamlar 10 bin auro paraya aldıkları aracı Türkiye’ye servise gönderiyor.Dönüşte ise akaryakıt alsın diye sırada tutuyor.Biz Türk sürücüler ayda 1 bilemedin iki sefer yaparken onlar ayda 8-10 sefer yapıyorlar.Her seferde bin 200 litre mazot alıyorlar.Mazotu bizden alıyorlar.Biz petrol ülkesi değiliz ve bu kadar zengin değiliz.Hem bizim ithalat ve ihracatımızı sekteye uğratıyorlar hemde akaryakıtımızı kullanıyorlar.Yetkililer bunu görmeli”dediler .

Gümrük sahası içerisinde 22 adet pompası bulunan akaryakıt firmasının satış yaptığı belirten tır sürücüleri bir tır aracının 800 ila bin 200 litre arasında mazot aldığını,termokin-frigo (soğuk hava depolu) araçların ise 2 bin litreye kadar mazot alabildiğini belirterek “bu araçların her biri ortalama 20 dakikada deposunu dolduruyor.Günde 950 civarında tır aracının çıkış işlemi yapılıyor.Bir tır aracının bekleme süresi hesaplanırsa sayıya göre ne kadar beklediğmizde ortaya çıkacaktır.Yetkililer ya bu akaryakıt istasyonun tır parkı içine alsınlar yada yol üzerinde bulunan akaryakıt istasyonlarından satış imkanı sunsunlar.Bakın o zaman tır kuyruğu olacak mı?” dediler.

Öte yandan mevcut tır parklarının yetersiz olduğunu belirten tır sürücüleri “tır parkları yetersiz.Daha büyük tır parkları yapsalar yollarda beklemeyeceğiz.Verilecek sıra numarası ile beklememizi tır parkı içinde güvenli bir şekilde yapacağız.Yollarda beklemek hem malımızı hemde canımızı riske etmemize neden oluyor”dediler.

Türkiye’den aldıkları ihracat yükünü yurt dışına nakletmek isteyen tır sürücüleri Kapıkule gümrük kapısında 17 kilometre tır kuyruğu oluşturdular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengiz ozkulekci 5 yıl önce

Burda mazot olmasada burdaki kuyruk bitmez nedeni bulgarin kapasite yetersizliği kimse bosuna mazotu bahane etmesin evet gumruge girmeden park sahasi yetersiz yoldaki beklemeler kuyruk o yuzden

Avatar
Mehmet bilen 5 yıl önce

Doğru yazmış kapı kulede ucuz mazot satıcağına yabancılara çifçiye versinucu mazotu sırada bitsin

Avatar
Turan 5 yıl önce

Bence doğru söylemişler gürbulak yabancı araçlara mazot vermiyor aynı işlem tüm kapılarda uygulanmalı tr plaka harici mazot verilmemeli naçizane fikirim budur

banner30