banner78
banner25

THY Başkanı Edirne’deydi!
Ak Parti Mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısı Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı.Toplantıya Türk Hava Yolları THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal Şanlı ile TMSF Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu katıldı.
Hemen hemen her hafta farklı bir ortamda yapılan ve Ak Partinin 2014 yerel seçimlerine hazırlanmasın da üye ve delegeler ile partinin önde gelenlerine taktiksel takviye anlamını taşıyan toplantıların bu ayki ayağı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
İstanbul Ak Parti il başkanlığı ve bir dönem İstanbul Milletvekili olması asabiyle çok sayıda devlet büyüğünü ve bürokratı Edirne’ye getiren Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu
Türk Hava Yolları THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal Şanlı ile TMSF Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Şakir Ercan Gül’ü Edirne’ye getirerek partilileri ile buluşturdu ve hayat hikayelerinden örnekler verdirterek başarının sırlarını ve isteyince oluyor mantığını partilerinin anlamasını sağladı.
İl Danışma meclisinde ilk olarak divanın oluşturulması ve ardından saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan toplantı 4 saat sürdü.İlk konuşmayı İl Başkanı Av.Müjdat kahve yaparak son bir yılda Edirne’ye gelen insanlar olduğuna dikkat çekerek bunlarda katkısı olan başta Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek Edirne’nin geleceğinin bugünden daha güzel olması için birilerinin insan üstü çaba sarf ettiğini belirterek “bunun karşılıksız kalmamasının tek bir çaresi var.2014 te Edirne merkez başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerini Ak Partili belediyecilikle tanıştırırsak işte o zaman bütün bu emeklere helal olsun hak ettiği karşılığını buldu deriz”dedi.
Salonda bulunan partililerin bir çoğunun haberinin olmadığı Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun adının anons edilmesi ile önce kısa süreli şaşkınlık yaşandı ve sonrasında salonda büyük alkış koptu.Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Topçu Türk Hava yollarının nereden nereye geldiğine değinerek dünya hava yolları firmaları arasında kimsenin yüzlerine dahi bakmadığını ifade ederek “ne zaman ki Türkiye’nin yıldızı parladı o zaman bize herkes ön koltuğu ayırmaya başladı” dedi..THY nin yatırımlarından ve bugünkü durumundan bahseden Topçu “ uçak sayımız 52 den 184 e çıktı ve sene sonunda bu sayı 200 e çıkacak”dedi.
Şu anda THY’de 29 bin 600 personelin çalıştığına dikkat çeken Topçu “iştirak şirketlerimiz ile büyümeye devam ediyoruz.Şu an hiçbir uçağın parçasını üretemiyoruz.Bunun üretimi için çalışmalara başlayacağız ve her sanayiciye uçak parçalarını tamamını önlerine koyup hangisini yapabilirsiniz diye soracağız.Sertifika konusunda çok zor bir süreç var.Ancak biz bunun önünü açmak için ne gerekiyorsa yapacağız.Uçaklarımızın şu anda sadece koltuklarını bizler üretebiliyoruz”dedi.
Finlandiya'nın 1977 yılında Türkiye'ye 2 milyon dolar borç vermek için 12 şart koştuğunu, bunu yerine getirdiği takdirde parayı vereceğini söylediğini belirten Topçu, şöyle devam etti:
''Ben iki defa Yunanistan'a gittim. Batı Trakya'yı gezdim. Oradaki insanımız Türkiye ile gurur duyuyor. Güçlü olmamız birçok insanı mutlu ediyor. Güçlü, veren el olduğunuz zaman Allah da size veriyor. Şöyle biraz gerilere gittiğimiz zaman 1977 yılında Finlandiya, ülkemize 2 milyon dolar borç verecekti. Bunun için 12 şart koşmuştu. 'Bunları yerine getirirseniz parayı vereceğiz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30