banner78
banner25

Tesisi talan etmişler!

Yıllar önce Edirne Valiliği başta olmak üzere Spor Toto teşkilatı katkıları ve Edirne Emniyet Müdürlüğünün desteği ile dezavantajlı çocukların sokaktan spora taşınması amacıyla başlatılan alt yapı çalışmalarının ilk meyvesi olan Saray spor tesisleri bugünlerde bakımsızlık ve ilgisizlikten adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Sentetik çim halı saha ve tesisleri ile göz dolduran ve mahallede bulunan çok sayıda çocuk ve gencin futbola olan ilgisini arttırmak ve mahalleden futbolcular çıkartmak adına yapılan tesisi bugüne neredeyse talanın eşiğine gelmiş durumda.

Dönemin önde gelenlerinin kendini göstermek için adeta yarışa girdiği tesisin bir zamanlar bulunduğu durumdan bu günlere gelmesi en çok mahalle çocuklarını üzdü.Evlerinden çıkarak sahaya spor yapmak için gelen çocuklar tesisin eski günlerine dönmesi için yetkilerden yardım istediler.

Camları kırılmış,kapıları sökülmüş,elektrik kabloları başta olmak üzere prizleri sökülerek talan edilmiş tesisin bir an önce eski günlerine kavuşmasını isteyen çocuklar Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteğini istediler.Kötü alışkanlıkların kol gezdiği mahallelerinde yapılan bu tesis sayesinde hiçbir suça karışmadıklarını belirten çocuklar “bizler buraya gelip zamanımızı geçiriyoruz.Eskiden kapalı ve bakımlı bir yerdi.Başında sorumluları vardı ama şimdi kimse yok.Kimse olmayınca da tesis talan edildi.Etrafı çöp içinde,telleri kopmuş durumda.Büyüklerimiz bizim sesimizi duysun ve burasının yeniden yapılmasını sağlasınlar”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30