banner78
banner25

TED Koleji 39'uncu okulunu Edirne'de açıyor!

20 Nisan 2018 tarihinde temelleri atılan ve kısa bir süre içerisinde büyük bir bölümü tamamlanan TED Edirne Koleji ilk bilgilendirme toplantısını Edirne’de bulunan ofis merkezinde yaptı.

BAZ Eğitim Kurumları A.Ş. İle TED koleji arasında gerçekleşen protokol sonrasında 90 yıllık geçmişi olan tecrübesini Edirne’ye aktarmak isteyen Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Müdürü Sevinç Atabay, Edirne'de 2019 Eylül ayında eğitim-öğretime başlayacaklarının müjdesini verdi.

TED Edirne Koleji Tanıtım Ofisi'nde basın mensuplarıyla biraraya gelen TED Genel Müdürü Atabay'a, TED Okul Geliştirme Koordinatörü Dr. Şule Akalın, TED Koleji Edirne Müdürü Arzu Aydın, TED Edirne Koleji Kurucusu Belgin İba da eşlik etti. 90 yıllık bir kurumun eğitim meşalesini Edirne'de dalgalandıracak olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Genel Müdür Atabay, TED'in 39'uncu okulu olma özelliğini taşıyacak Edirne'deki okulun Eylül 2019'da eğitime başlayacağını söyledi.

TED okulunun eğitim ve öğretim niteliğini çok iyi şekilde götürebilecek, yeni öğretim yöntemlerinden haberdar öğretmenlerin okulda görev yapacağını, bu nedenle Ankara'da tüm öğretmen adaylarının mülakat ve sınavdan geçeceğini ifade eden Atabay; “Biz çok üst standartlarda eğitim veriyoruz. Özellikle yabancı dil yani İngilizce bizim okullarımızın kuruluş amacında yer almaktadır. Dolayısıyla bir TED okulunda göreve başlayacak öğretmeninin, TED okulunun eğitim ve öğretim niteliğini çok iyi şekilde götürebilecek yeni öğretim yöntemlerinden haberdar öğretmenler olması lazım. Onun için de sınavlar Ankara'da yapılıyor. Mutlaka başvuracak öğretmenler TED'in sınavı ve mülakatından geçmesi gerekiyor. Bununla ilgili de hazırlıklarımız başladı. Bugün burada okul müdürümüzle birlikte TED okullarında uygulanmakta olan ders çizelgesi ve programları üzerinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Okul açılıncaya kadar bu yoğun çalışmalar çok sıkı bir şekilde devam edecek” dedi.

Edirne'de uzun süredir okul açmayı düşündüklerini ifade eden Atabay, doğru yatırım ortağıyla bunu sonunda gerçekleştirdiklerini belirterek; “İnandığımız bir yatırım ortağıyla yola çıkmak gerekiyordu. Ne mutluyuz ki böyle bir aileyle yollarımız kesişti. Onlar da bir TED okulu açma konusunda çok istekli oldular. Şimdi 2019/2020 Eğitim-Öğretim yılında bu okulu açabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bana göre 40 yıllık bir eğitimci olarak söylemek gerekirse Edirne'de bir TED okulu açmak geç kalmıştır. Ama hiçbir şey için geç değil. Şimdi açıyor olmamız bu şehrin genç nesli için iyi bir okul geldi. Edirne de buna çok büyük teveccüh gösterecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Toplantıda okulun teknik özelliklerinden de bahseden Atabay; “TED'in açtığı okulların belli standartları var. Bu anlamda öğrencilere uygun binalar tasarlanır. Yüz ölçümü büyük binalarda öğrenci başına düşecek oksijen miktarına kadar hesaplamalar yapılarak okullarımız dizayn edilir. Öğrencilerimiz alacağı nefes çok önemlidir. Öğrencinin oyun alanı bizim için çok önemlidir. Öğrencinin öğrenme sürecini etkileyecek her türlü fiziki donanımın okulda yer almasını isteriz bunu okullarımızda uygularız. Sınıfta öğretmenin varlığını kabul eden bir sistemi uygularız ancak teknolojinin her türlü nimetinden de faydalanırız. Bizim okullarımızda her yerde akıllı tahtalar yoktur, donanımlı öğretmenler vardır. Çünkü öğrenciyi yönlendirecek kişi öğretmendir. Bizim için önemli olan öğrencinin öğrenmesi ve öğrendiğini içselleştirmesidir. Öğrendiklerini de hayatının her alanında faydalı olarak kullanmasıdır” şeklinde konuştu.

İlk etapta anaokulundan ortaokula kadar bölümlerin açılacağını, Lise'nin ileriki aşamada açılacağını ifade eden Atabay; “Biz okullarımızı anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak açarız. Lise takip eden yıllarda açılır. Çünkü bir TED'li olma bilinci, misyonu, TED'in öğrettiği yabancı dilin özümsenmesi gerekir. Siz hemen tüm sınıfları açarsanız o mezun ettiğiniz öğrencileriniz yeterince TED'li olamazlar ve akademik farkındalığından yararlanamazlar. Bu nedenle hemen açıldığında bizim okulumuzda da anaokulundan 8'inci sınıfa kadar olacak. Lisesi daha sonra açılacak” ifadelerini kullandı.

TED'in Atatürk'ün yönlendirmesiyle kurulmasının kendileri için çok önemli olduğuna da sözlerine ekleyen Atabay; “Büyük önderin bir özel Türk okulu kurması, okulun müfredatında yabancı dilinin çok iyi öğretilmesi ama Türk dili ve tarihinin de çok iyi öğretilmesi talimatı vermiştir. O bakımdan ben TED okullarını ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin, topraklarının varlığı ve teminatı olarak görürüm. O yüzden de hiçbir TED okulu açıldığı okulda özel okul gibi görülmemelidir, bu ülkenin okuludur, bu ülkenin evladına, vatanına, bayrağına sahip çıkacak çocukların yetiştiği okullardır” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30