banner78
banner25

Tatilciler gümrüklerde çile çekiyor!

Tatilciler gümrüklerde çile çekiyor!

Mübarek Ramazan ayının uğurlanmasına saatler kala 3 günlük Bayram Tatilini yurt dışından geçirmek isteyen vatandaşlar gümrük kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’yi kullanarak çıkış yapmak isteyen çok sayıda vatandaş peron sayısının azlığı nedeniyle Kapıkule gümrük sahasında uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Yurt dışına çıkma hayallerinin kabusla başladığını ifade eden vatandaşlar “bayram tatili için yurt dışına çıkış yapmak istiyoruz.Fakat her sana aynı rezilliği yaşıyoruz.4 peronla hizmet vermek neyin nesi anlamış değiliz.Bu tür önemli günlerde takviye yapılması gerekir.Gümrük alımları çok yavaş buna bir çözüm bulmaları gerekir” dediler.

Bölge trafik ekipleri ise TIR yoğunluğunun da fazla olması sebebiyle E-5 güzergahında düzenleme yaparak olası sorunların aşılması için mücadele veriyor.Sürekli olarak aksayan ulaşımın durmaması için çaba sarf eden ekipler,akışı sağlamak ve kaza yaşanmaması içi düzenleme yapıyorlar.Gümrük sahası dışına çıkan araç kuyruğunun ise 4 km olduğu belirtildi.

Yunanistan’a açılan her iki sınır kapısı İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında da araç kuyruklar oluştu.

Gümrük yetkilileri son 24 saatte Kapıkule gümrük kapısını kullanarak 25 bin civarında yolcunun çıkış yaptığını belirttiler.

Tır kuyruğu 17 km!

Her hafta sonu yaşanan ve yurt dışına ihracımızın da bir göstergesi olan TIR kuyrukları da bir türlü çözüme kavuşmuyor.Yurt dışına ihracat yükünü taşıyan çok sayıda TIR sürücüsü araçları ile saatlerce beklemek durumunda kalıyor.Gümrük işlemlerinin yavaş olması nedeniyle 17 km’ye varan TIR kuyruklarında sürücülerin 15 saat gibi bekleme süresine maruz kaldıkları ifade edilirken Hamzabeyli sınır kapısında 7 km TIR kuyruğu oluştuğu belirtiliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30