banner78
banner25

Taş ocakları turizmi baltalıyor!
Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, körfezde işletmeye açılan taş ocaklarının turizmi baltaladığını savundu.
İşçimen, yönetim kurulu üyesi ve sualtı merkezi kurucusu Savaş Yapman ile birlikte Keşan Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bölgede 7 taş ocağı bulunduğunu söyledi.
Bu taş ocaklarına rağmen İl Özel İdaresi'nin 2 taş ocağına daha ruhsat vermesinin bölgede sahil yollarında can güvenliğini tehdit edeceğini, dalış turizmine ve Saros Körfezi'ndeki turizm hareketliliğine darbe vuracağını vurgulayan İşçimen, şöyle devam etti:
''Taş ocağı işletmesi ruhsatı verilen 2 firmanın Keşan-Erikli sahil yolunda günde 2 bin kamyon seferi yapması planlanmış. Bu yol zaten yaz aylarında mevcut trafiği taşımıyor. Yeni taş ocakları ruhsatı Uzunkum ile Çeltik köyü arasındaki alana verilmiş. Zaten buradaki taş ocakları da kara yolları malzeme teknik şartnamesine uymayan bozuşmuş, kalker taş ocaklarından oluşuyor.
Burada sualtı faunası bozuluyor. Patlatılan dinamitler çevreye zarar veriyor. Taş ocakları, Saros Körfezi'nde yaptığımız turizm çalışmalarına büyük bir sekte vuracak. Biz dernek olarak buna tepki gösteriyoruz ve itiraz ediyoruz. Bölge turizmini geliştirmek istiyoruz. Saros Körfezi daha önce Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmişti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gerekli itirazımızı yapacağız.''
Yapman da dinamitle patlatılan taş ocaklarından kalkan toz bulutunun deniz altında tahribata yol açarak canlıların yaşama ortamını bozduğunu, dalgıçların görüş mesafesine etki ettiğini bildirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30