banner137
banner25

tarih yine yeniden canlanıyor!
Edirne'deki tarihi eserler, ''Toplum Yararına Çalışma Programı'' kapsamında istihdam edilen işçiler tarafından temizleniyor.
Edirne Müze Müdürü Hasan Karakaya, yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu'nca (İŞKUR) ''Toplum Yararına Çalışma Programı'' kapsamında istihdam edilen 25 işçinin, Edirne'deki tarihi eserlerin temizlenmesi ve kazı çalışmalarında görev aldığını söyledi.
Yapılan çalışmalarla tarihi eserlerin yabani otlar ve topraktan temizlenerek gün yüzüne çıkarıldığını ifade eden Karakaya, şunları kaydetti:
''Çalışmalar kapsamında ilk olarak Feyzullah Paşa Türbesi'nin kazısı yapıldı. Ardından Muradiye Camisi girişinde yer alan Sultan Selim Çeşmesi, Haznedar Sinan Ağa Mescidi Haziresi, Üç Şerefeli Cami Haziresi, günümüzde sadece minareleri ayakta kalan Çokalca Camisi ve Büyük Zincirlikuyu Camisi'nin alanları, Zehrimar Mescidi alanı, Saatli Medrese, Balkan Şehitliği, Hatip Çeşmesi, Beylerbeyi Haziresi, Bademlik Mezarlığı ve Edirne Kalesi'ne ait izlerin bulunduğu alanların temizlik ve bakım çalışmaları yapıldı. İki ay daha sürdürmeyi planladığımız çalışmalara Şeyh Süca Camisi'nin alanı ve tarihi çeşmelerin temizlikleriyle devam etmeyi planlıyoruz.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30