banner137
banner25

Tahliye kararı Yunanistan'da bayram havası yarattı!

Pazarkule sınır kapısı yakınlarında bulunan 1. derece askeri yasak bölgeyi ihlal ettiği gerekçesi ile tutuklanan ve Edirne F-Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevinde 167 gündür tutuklu bulunan iki Yunan askerin tahliyeleri Yunanistan’da büyük mutluluk yarattı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Başbakanlık uçağını göndererek aldırttığı iki Yunan askeri sabaha karşı Yunanistan’ın Selanik şehrinde büyük bir coşku ile karşılandı.Dün akşam saatlerinde tahliye işlemleri başlayan ve prosedürleri tamamlanan iki asker karayolu ile Çorlu’da bulunan havaalanına hareket ettiler.

Burada kendilerini bekleyen özel uçağa binen Teğmen Dimitris Kouklatzis ve Astsubay çavuş Angelos Mitretodis Başbakanlık uçağında Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrougalos ve Genelkurmay Başkanvekili Konstantinos Floros ile birlikte yolculuk ederek Selanik’e geldiler.

Yolculuk sırasında uçakta çekilen fotoğrafların servis edilmesi ile ülkede yaşanan sevinç ve askerlerin mutluluğu içilen uzo ile adeta perçinlenmiş oldu.

Havaalanında aileleri tarafından karşılanan iki askeri Yunan askeri birliği karşıladı.İki askerin uçakta kamuflaj elbiselerini giydikleri ve Selanik havaalanına o şekilde indikleri görüldü.Mutlulukları yüzlerinden okunan aileler ve askerler yaşanan bu sürecin iki ülke ilişkilerine önemli ölçüde yansıyacağın altını çizdiler.

Özelikle olayın yaşandığı ilk günden buyana en büyük sıkıntıyı yaşayan Edirne,Keşan ve Tekirdağ’da bu sabah saatlerinden itibaren Yunan plakalı araç ve turistleri görmek esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı.Bilindiği üzere yaşanan olay sonrasında Yunanistan’da bulunan milliyetçiler Türkiye’ye gitmek isteyen Yunan vatandaşların Türkiye’ye gitmemeleri ve alış veriş yapmamaları konusunda uyarmış,sınır kapılarında bekleme yaparak gitmek isteyen araçları geri döndürmüşlerdi.

Tahliye kararı sonrasında adeta Türkiye’ye akın eden çok sayıda Yunanlı ilk etapta Edirne ve Keşan sokaklarında boy göstererek eski günlerde olduğu gibi alış verişin tadını çıkardılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30