banner137
banner25

Suyumuz artık Kayalı'dan!

Edirne Belediyesi tarafından DSİ Genel Müdürlüğü’ne yaptırılan Kırklareli Kayalı Barajı’ndan binlik çelik borularla 58 kilometre mesafeden yıllık 20 milyon 500 bin metreküp temiz su alınması için bir isale hattının yapılması ve bu isale hattından gelen suyu arıtılmasında kullanılacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin Edirne Belediyesi’ne devri gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu projenin kentin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir proje olduğunu söyledi.

Edirne Belediyesi, Kırklareli Kayalı Barajı’ndan binlik çelik borularla 58 kilometre mesafeden yıllık 20 milyon 500 bin metreküp temiz su alınması için bir isale hattının yapılması; bu isale hattından gelecek suyun da arıtmaya tabi tutulması maksadıyla Lalapaşa kavşağına bir arıtma tesisinin yapılması adına DSİ Genel Müdürlüğü ile 2015 yılında protokol yapmıştı. Yapılan protokol kapmasında isale hattını ve isale hattından gelecek olan suyun arıtılması için yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı.

İsale hattının ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin devri Edirne Belediye Başkanlığı’nda; Belediye Başkanı Recep Gürkan ve DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Genç’in katılımıyla gerçekleşti.

Gürkan, Edirne’nin 2050 yılına kadar temiz su kaynağı ihtiyacını çözdüklerini ifade ederek, “DSİ Genel Müdürlüğü ile 2015 yılında yaptığımız protokol gereği DSİ’nin bizim adımıza, parasını Edirne Belediyesi’nin 30 yılda 30 eşit taksitte ödemesi kaydıyla; Kırklareli Kayalı Barajı’ndan 58 kilometre mesafeden binlik çelik borularla yılda 20 milyon 500 bin metreküp temiz su getirmeyi ve yine bu proje kapsamında Lalapaşa Kavşağı’na yapmış olduğumuz; yeni arıtma tesisinde arıtarak şehre vermeyi hedefliyoruz. Aralık ayından itibaren bu projemiz bitti, daha önce su almış olduğumuz Süloğlu Barajı’ndan su alımını kestik; Paşaçayırı’ndaki 13 kuyudan su alımını kestik, şuanda Edirne’ye Kırklareli Kayalı Barajı’ndan yılda 20 milyon 500 bin metreküp temiz suyu getirmeye ve Edirneli hemşehrilerimiz evlerine iletmeye başladık. Edirne’mizin önümüzdeki 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir projeydi. Tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Genç, Edirne’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Bizler kamu görevimizi yerine getirdik. Su kaynağımızı Süloğlu Barajı’dan Kayalı Barajına çevirdik. Süloğlu Barajı artık tarımsal sulama için kullanılacak” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30