banner137
banner25

Suyu çok gördüler!

2 yıl önce hizmete sokulan Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesin de vatandaşların kullanımına sunulmak üzere planlanan su sebillerinin iptal edilmesi “vatandaşa suyu çok gördüler” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

400 yatak kapasiteli 72 bin metre kare kapalı alanı bulunan hastanede,her kata ve aralığa konulacak şekilde projede bulunan su sebillerinin yerlerinin iptal edilmesi özel sektörün devlete istediğini yaptırdığını açıkça gösterdi.

50 civarında su sebili konulacak şekilde tasarlanan projeye göre su sebillerini çalıştıracak enerji hatları,temiz su girişi ve atık su çıkış yerlerinin yapılmasına rağmen kantin ihalesini alan firmanın su satışlarında düşüş yaşanacağı bahanesiyle su sebillerini iptal ettirdiği anlaşıldı.

Sağlık Bakanlığının vatandaşı düşünerek geliştirdiği projede her bir kat ve bölüme olmak kaydıyla 50 dolayında su sebilinin hazırlandığı ve hastanenin modern arıtma tesisinden gelen suyu arıtarak vatandaşa ücretsiz sunacağı planlanırken,kantin ihalesini alan firmanın su satışlarında düşüş olur düşüncesiyle sebilleri iptal ettirdiği ifade edildi.

Küçük şişe suyun normal market,büfe ve bazı işletmelerde 0.75 TL ile 1 TL arasında satıldığı şu anda ise hastane kantininde fiyatın 1.5 TL olduğu iddia edildi.

Vatandaşlar “devletimiz bize bu imkanı sunuyor ama bazı uyanıklar bunu elimizden alıyor.O yetmezmiş gibi suyuda 1.5 TL’den satıyorlar.Yazık”diyerek sitemde bulundular ve yetkilileri göreve çağırdılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30