banner137
banner25

SÜTÜB Başkanı Suiçmez “toprağı bilinçsizce işledik!”

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) başkanı Mustafa Suiçmez hayvansal gübrelerin toprağa saçılmasını sağlayan son teknoloji ekipmanların tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada çarpıcı bir açıklama yaparak bu güne kadar kendilerine bakan toprak ana’yı bilinçsiz kullandıklarını itiraf etti ve “ilaçlamalarla toprak anaya adeta tansiyon hastasına turşu suyu verir gibi bilinçsizce bir şeyler verdik.”dedi.

Edirne Valiliği ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle atık durumundaki hayvansal gübrelerin geri dönüştürülerek doğaya kazandırılması için alınan makineler Edirne İl Özel İdaresi Makine ve İkmal Şube Müdürlüğü bahçesinde muhtarların katılımıyla düzenlenen törenle hizmete alındı.Tören saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması sonrasında başladı.

Törende konuşan Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) başkanı Mustafa Suiçmez yıllar önce düşündükleri projenin hayal olduğun ve bu hayallerinin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunduklarını belirterek “Biz bunları hayal ediyorduk sonra bu hayalimiz tutkuya döndü. Sayın valimizin Edirne'de göreve başlaması, teşrifleriyle bizim bu tutkumuz bugün inşallah Allah'ın izniyle hizmete dönüşecek”dedi.

900 üretici üyesi bulunan Birliğin bugüne kadar önemli işler başardığını belirten Suiçmez hizmete alınan makinelerin dünyada büyük işletmelerde kullanıldığını ve son teknoloji ile donatıldığını belirterek “dağıtımını yapacağımız katı atık gübre makineleri bugün son teknolojide gelişmiş ülkelerin de kullanmış olduğu makinelerdir.Güzel olan şudur ki; kullanılan makineler artık ülkemizde üretiliyor tamamen yerli malıdır.Bunlar uzun yıllardan beri büyük çiftliklerde gelişmiş ülkelerde kullanılmakta ancak bizim üyelerimiz genelde aile İşletmeleri olduğundan bunları tedarik etme ve imkan dahilinde alma konusunda maddi açıdan zor durumdadırlar.Bizde Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak bizim hedefimiz ülkemizin geleceği hayvancılığında en büyük söz sahibi ve değişmez kuralı olan aile işletmeleridir”diyerek aile işletmelerine dikkat çekti.

“Biz toprak anaya bugüne kadar çok fazla bir şey vermedik” diyen ve toprak ananın kendilerine çok ey verdiğini ve kıymet bilemediklerini belirten Suiçmez “Toprak Ana bugüne kadar bize her istediğimizden fazlasını verdi.Biz de verdik ona bir şeyler.Ama maalesef istediğini veremedik.Hiçbir tahlil yapmadık, bilinçsiz gübreleme, bilinçsiz ilaçlamalarla toprak anaya adeta tansiyon hastasına turşu suyu verir gibi bilinçsizce bir şeyler verdik”şeklinde konuştu.

Türkiye’de tarım bitti,hayvancılık bitti şeklinde söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Suiçmez “arkadaşlar bizim şu anda gelişmiş ülkeler dediğimiz ülkelerden eksiğimiz yok fazlamız var.Sadece biraz özgüven noksanlığımız var.Ufuklarımızı, hayallerimizi büyük tutacağız.Birileri gelişmiş ülkelerden bahsediyor tarımda. Bakın 2018 yılı verilerinde Türkiye Cumhuriyeti 20.6 milyar dolar tarımsal ürün ihracat etmiştir.Bizim ithalatımız 17.7 milyar dolardır.Yani 3.3 milyar dolar gibi genel katma bütçeye bizim tarımsal ürünlerimiz ile ihraç ederek fazla vermiştir.Bu da şunu gösteriyor.Tarımda son 10 yılda (bunlar resmi belgelerdir bilgilerdir) burada Mustafa Suiçmez olarak rastgele bilgi olarak konuşmuyorum.Arkadaşlar kendimizi küçümsemeyelim.Biz büyüğüz, güçlüyüz.Üretimde sosyal medyalarda bazı Basın Yayın organlarında hayvancılık bitti tarım şöyle sekteye uğradı böyle yok olduğu gibi kara propagandalara asla kulak asmayın”dedi.

Törene katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp ise yaptığı konuşmada "İnşallah Edirne'nin diğer ilçelerinde de bu tarz projelerin olmasını istiyoruz. Tarım alanında üreticilerin ihtiyaç duyduğu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaları da aynı burada olduğu gibi birliklerimizle yapacağız. Ama sağlam altyapısı olan, işleri sürdürebilir nitelikte olan birliklerle çalışmaya devam edeceğiz. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Üreticilerimize hayırı olsun."dedi.

47 köyde üreticilerin hizmetinde olacak makineler muhtarlar ve SÜTÜB yönetim kurulu üyelerinin talepleri ile sahada olacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30