banner78
banner25

Süt içenler akıllı!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi kapsamında bugün Edirne merkezde bulunan okulları süt dağıtımına başlandı.
İlköğretim okullarını kapsayan projeye göre sabah saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okulda Edirne Valisi Gökhan Sözer ve diğer yetkililer öğrencilere ilk ders saatinde süt dağıtarak sütün yaralarından bahsettiler.
Sınıfa girer girmez çocuklara “günaydın” diyen Vali Sözer seslerinin çıkmadığını gördüğü çocuklara “süt içmediğiniz için sesiniz az çıkıyor az sonra süt içeceksiniz ve sesiniz çok gür çıkacak”diyerek sütün faydalarına yönelik bilgilendirme yaptı.
Projesi kapsamında 26 bin paket süt dağıtılacağını ve bunun eğitim öğretim süresi boyunca süreceğini belirten Vali Sözer “her sabah sütlerinizi içeceksiniz.Biz sizlere her sabah süt dağıtacağız.derslerinizi daha iyi anlayacak kemikleriniz daha iyi gelişecek ve zihinleriniz daha iyi işleyecek”dedi.
Süt içenlerin daha akıllı olduğu vurgusunu yapan Vali Sözer “süt içenler daha akıllı”dedi ve sonrasında sınıfın tamamına süt dağıtımını gerçekleştirdi.
Dün dağıtılan sütlerde yaşan sıkıntılara da değinen Vali Sözer ''Dün Edirne'de 26 bin paket süt dağıtıldı. Bir okuldan bazı öğrencilerde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti oldu. Öğrencilerimiz hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Öğrencilerin hastanede yapılan tıbbi tahlillerinde herhangi bir zehirlenme olayına veya bakteriyel mikrobik bir bulguya rastlanmamıştır. Fakat dağıtılan sütlerden alınan numuneler gıda tahlil laboratuarına gönderilmiş, sonuçlar hala gelmemiştir'' diye konuştu.
Öğrencilerle Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da süt içti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30