banner137
banner25

Sürücüler artık yayalara yol veriyor!

 Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, yaya geçitlerinde yayalara yol verme konusunda sürücülerde önemli bir alışkanlık geliştiğini söyledi.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı ve Edirne Belediyesi işbirliğinde Saraçlar Caddesi'nde trafik standı açıldı.

Edirne Emniyet Müdürü Kurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan denetim ve uygulanan cezaların trafik bilincinin oluşturulmasıyla ilgili olduğunu ifade etti.

Denetim ve farkındalık çalışmalarının aralıksız süreceğine dikkat çeken Kurt, şunları kaydetti:

"Yaya önceliği farkındalığı için gerek yayaları ve sürücüleri bilinçlendirme gerekse de bu durumu alışkanlık haline getirmeyle ilgili denetimlerimiz ve uymayanlarla ilgili cezai işlemlerimiz yoğun şekilde devam ediyor. Sürücülerin karşıdan karşıya geçen yayalara öncelik hakkı vermelerini istiyoruz.Yaya geçitlerinde geçen yayalara yol verme konusunda güzel bir düzelme ve alışkanlık oluştu.

Bizim derdimiz ceza kesmek değil. Biz istiyoruz ki kurala uyulsun, can kaybı olmasın, mal kaybı olmasın, insanlar kurallara uysun ve mutlu olsun. Bu sağlandığı müddetçe bizim ne denetime ne de ceza yazmaya ihtiyacımız olacak. Ancak kurallara alışkanlık kazandırılması anlamında denetleme ve ceza maalesef gerekiyor." 

Edirne Jandarma Komutanı Albay Alparslan Doğan ise vatandaşları bilgilendirme konusunda yapılan çalışmaların sonuçlarının olumlu bir şekilde görüldüğünü belirterek, "Toplumu bilinçlendirmek için yaptığımız çalışmalar neticesinde bir can kurtarırsak yaptığımız çalışmaların işe yaradığını görürüz." dedi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır da belediye olarak gerekli işaretleme ve sinyalizasyon çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra Edirne Emniyet Müdürü Kurt, Edirne Jandarma Komutanı Doğan ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çakır, Edirne Belediyesi standında 'önce yaya' yazısı boyadı. 

Açılan stant da vatandaşlara bilgilendirici broşür de dağıtıldı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30