banner137
banner25

Suiçmez “sütü sulandırmak isteyenler var“
Suiçmez, Edirne Süt Üreticileri Birliği'nde yaptığı basın toplantısında, süt dağıtımının ilk günlerinde bazı öğrencilerde yaşanan rahatsızlıkların kesinlikle ''süt zehirlenmesi'' gibi bir durumdan kaynaklanmadığını söyledi.
Okul Sütü Programı'nın ''engellenmeye'' çalışıldığını iddia eden Suiçmez, ''Birlik olarak biz de detaylı olarak teknik anlamda sorduk, böyle bir zehirlenme olayı söz konusu değil. Süt, her gıdada olabileceği gibi bazı çocuklarda reaksiyonlara neden olabiliyor. Bunun zehirlenme boyutu yok. Okul Sütü Programı'nda dağıtılan sütler, ülkenin en güzide firmalarınca işlenen sütler. Ayrıca bu, sadece firmalara bırakılmış bir program da değil, mülki amirler, kaymakamlar denetiminde bu program uygulanıyor . Bu işin arkasında farklı durumlar var, birileri sütü sulandırıyor, Okul Sütü Programı'nı engellemeye çalışıyorlar. Ancak bununla ilgili elimizde resmi bir belge yok'' diye konuştu.
Okul Sütü Programı'nın hem çocukların gelişimi hem de süt üreticileri açısından önemli bir proje olduğunu belirten Suiçmez, ''Hem çocukların gelişimi hem de süt üreticileri için yararlı bir uygulama. Sütün yararları saymakla bitmez bu çocukların gelişimi açısından olan boyutu, bir de üretici boyutu var. Sütün veriminin bol olduğu aylarda süt fiyatları düşüyordu, ancak bu yıl program açıklandığından bu yana süte karşı bir talep var, fiyatlarda da bir düşüş yaşanmadı buda biz üreticiler için güzel bir sonuç'' dedi.
Öte yandan yaşanan olayın bir provokasyon aracı olarakta kullanıldığını ve kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda bazı okullarda öğretmenlerin bu yönde bir propaganda çalışması yürüttüğünü ve çocuklara psikolojik baskı yaparak süt içilmemesi yönünde aleyhte çalışmalar yapıldığının bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30