banner78
banner25

Suiçmez "günde bir bardak süt için!"

Son zamanlarda uzmanlar tarafından süt ve süt ürünlerinin tüketimi hakkında arkası arkasına sıralanan faydalar üzerine açıklama yapan Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, süt ve süt ürünleri tüketiminin vucüttaki fazla kiloları ve vücut düzeninin sağladığını uzmanlar tarafından da tescillendiğini belirtti.

  Suiçmez, “Uzun zamandan beri dile getiriyoruz. Bugün canlı memelilerde annesinde doğduğunda süt verilir. Hayvanlarda da insanlarda da bu böyledir. 5 bin yıldan beri insanlar sütü hayvanlardan kullanıyor. Bilim insanları açıklıyor, saymakla bitmeyen faydaları var. Hakikatten süt düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki fazla kiloları, vücudun belirli ölçüde endeksi vardır. İnsanların sağlıklı yaşamları için boyuna göre vücut kitle endeksi vardır. Bunların fazlasının verilmesi atılmasında bilim adamları sütün faydası olduğunu ifade ediyor. Bizde sütün özellikle dünya da ve ülkemizde olan Koronavirüs salgını döneminde günde en azından bir su bardağı süt tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirici etkilerinden bahsediyoruz. Özellikle de sabahları bir bardak sütün içerisine bir kaşık bal ile birlikte öğlene kadar tokluk hissi ve vücudun bağışıklık sitemini güçlendirdiğini fark edeceklerdir.  Gece yatmadan yarım saat önce bir kase yoğurt veya bir bardak süt içsinler daha rahat uyuyabildiklerini, streslerinin azaldığını fark edeceklerdir. Pandemi nedeniyle birçok insan stres altında günde tüketilen süt ve süt ürünleri ile vücudun rahatlamasını ve rahat uyunmasını sağlıyor. Süt ve süt ürünlerinin fiyatları çok yüksekte olmadığı için bağışıklık sitemini güçlendirmek için sabah ve akşam tüketilmesinde vücuda faydalı olacağı uzmanlar tarafından da açıklanmaktadır. İnsanlar misafirleri geldiğinde süt ikram edebilirler.” Şeklinde konuştu. 

  SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “süt ve süt ürünleri kullanımının birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını Osmanlı kültüründe de olduğunu belirtti. 

  Suiçmez, “Beyazıt külliyesi sağlık müzesinde Osmanlı döneminden kalma örneklerini de görebiliriz. Ecdadımızın da Osmanlı döneminde bir takım karışımlar ile süt ürünlerini tükettiğini tarihimizden görebiliyoruz. Osmanlının mutfağına bakıldığında birinci sırada süt ve süt ürünleri yer almaktadır. Hekimlerin kullandığı doğal ilaçlarda süt her zaman yerini almıştır. Sütün içerisine bir takım maddelerde eklenerek çeşitli rahatsızlıklar için doğada yetişen doğal bitkiler katılır. Ama süt ana figürdür. Şuanda tıpta dâhil geriye dönük Osmanlı döneminde kullanılan bazılarına göre koca karı ilacı denilen ama gerçektende doğal ilaç bunlar olarak belirtiliyor.” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30