banner137
banner25

Suiçmez "bizler devlet ve köylü arasında köprüyüz!"

Ak Parti İl Genel Meclis üyesi ve yeni dönemde de birinci sıra adayı olarak seçimlere katılacak olan Edirne Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez yeni dönemin il merkezi ve köyler için çok olumlu olacağını kaydetti.

2005 yılında Ak parti’ye üye olan ve sonrasında merkez ilçe yöneticiliği,ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan Suiçmez, yeni dönemde 1. sıra adayı olarak seçimlere gireceğini ve Edirnelilerin teveccüh göstermesi durumunda önemli hizmetlere imza atacaklarını kaydetti.

Ak Parti’nin kendisine ikinci dönem şansı verdiğini ve bu konudan dolayı teşekkürü bir borç bildiğini belirten Suiçmez “İl Genel Meclisi’nde bizim önceliğimiz hizmetten ziyade ulaşılabilir olmak.İnsanlar seçtiği siyasetçiye veya yöneticiye ulaşabilmeli.Biz 5 yıldan buyana bunu yerine getirdiğimize inanıyorum.Özellikle muhtarlarımızla,köylerle devlet bürokrasisi arasında köprü vazifesi görüyor İl Genel Meclisi Üyeleri.Ben daha önceden muhtarlık yaptığım için biliyorum.Geliyorduk ulaşamıyorduk.Bürokrasiye takılıyorduk.Ben köyde oturuyorum İl Özel İdaresinin İl Genel Meclisinin en önemli vazifeleri, hatta yüzde 90’nı kırsala yapılan hizmetlerdir.Onun için bir laf vardır “attan düşeni attan düşen anlar” diye bir söz vardır. Biz köylerdeki yaşayan vatandaşın çiftçisinden hayvancısına orada ikamet eden kişilerin dertlerini, sorunları çok iyi biliyoruz. Aynı sorunları ben yaşıyorum.Bu anlamda ulaşılabilir olmayı ben çok önemsiyorum.Kolay ulaşılabilmesi lazım.İnsanları dinlemek siyaette çok önemli ve insanlarla iç içe olmak gerekiyor.Mevlana ne demiş? “Önce dinle.Bir dinle.” O insanın konuşma ihtiyacı var, onun derdini anlatma ihtiyacı var.Sorunu çözülür ya da çözülmez ama büyük oranda yardımcı olmaya çalışıyoruz”dedi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in Edirne’ye gelmesinin büyük fırsat olduğunu ve gelir gelmez köylerin tamamını gezerek sorunları yerinde tespit etmesinin yararlı olduğunu belirten Suiçmez yeni dönemde birlik ve beraberlik içinde siyasi ayrım gözetmeksizin yatırımların hakkaniyet çerçevesinde yapılacağını kaydetti.

Suiçmez “sayın valimizin buraya geleli 3 ay gibi bir süre oldu.İnsanlarla yönetişim ve iletişim anlamında çok olumlu apayrı bir figür çok güzel bir figür.İnsanlarla sıcak bir diyaloğu var. 3 ayda bütün köyleri ilçeleri hepsini gezdi ve bütün insanlarla çok sıkı bir diyalog kuruyor.Tabiri yerindeyse halktan biri, içimizden biri niteliğinde mükemmel bir çalışma sistemi var. Sayın valimizin bu dönem sorumlulukları ciddi manada artıyor.Geçtiğimiz dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi burada çoğunlukta ve onların meclis üye sayısı fazla.Komisyonlar, başkanlıklar onların elinde.Ancak Edirne İl Özel İdaresinin kendi öz kaynaklarından olan bütçe Edirne'ye bu hizmeti verme anlamında yetersiz.Bizim bütçemiz sınırlı.Örneğin 50-60 milyon TL'lik bir bütçe yapıyoruz ama sene sonunda bütçenin öngörüsüne baktığımızda 150-160 milyon lira gibi devasa bir rakam var.Bu rakamlarda hükümetimiz tarafından destekleniyor”diyerek yeni dönemde köylerin içine kadar ineceklerini,köylünün ayağının yapılacak hizmetler ile çamura değmeyeceğinin müjdesini verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM başkanlığına Mustafa Şentop’un seçilmesinin Trakya ve bölge insanı için önemli olduğunu aktaran Suiçmez “Mustafa hoca’nın Meclis başkanı olması büyük şans.İstanbul büyük metropol.Ancak Tekirdağ, Kırklareli,Edirne bağlamına bakarsak bu 3 il için gerçekten çok büyük şans. Gerçekten hak ediyordu. Ben şahsen o kadar çok sevindim ki; bunun tarifi imkansız, anlatamam! Mustafa hocamın çok güzel bir kişiliği kimliği var tarafsız bir kişiliği var.Bölgede bu 3 yıl içerisinde Belediye başkanından milletvekiline il genel meclis üyeliğine kadar bunun burada Meclis Başkanı olmasının farkındalığını iyi değerlendirmek lazım.Eğer bölgemize bir şey istiyorsak bu işi eleştirmekle, kavgayla, gürültüyle olmaz. Eğer bölgemize kamuya milleti toplumu, ilgilendiren konularda hangi siyasi görüşten olursak ki, olmak zorunda,demokrasinin olmazsa olmazıdır. Kavga,gürültü olmadan biz bu projeler ile gittiğimizde Ankara'da meclis başkanı olarak açacağımız hepimizin bir kapısı var. Mustafa hocamla Edirne Mimar Sinan Vakfı aracılığıyla özel bir tanışmışlığımız var. Biz kendisini çok sayarız,severiz.Hatta geçen yıl burada birliğimizi ziyaret etti.Edirne'ye geldiğinde yine geleceğini ben ümit ediyorum.Çok mutluyuz”diyerek Mustafa Şentop’un bir kazanım olduğunu sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30