banner137
banner25

Su kuyularına sayaç geliyor!
Kaynak suyunun israfının önlenmesi amacıyla, kuyu, galeri, tüneller için su kullanma belgesi bulananlara 13 Şubat 2013 tarihine kadar sayaç takma zorunluluğu getirildi.
DSİ Edirne 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, yaptığı açıklamada, yer altı suyunun israfının önlenmesi gerektiğini, önlem alınmaması halinde gelecekte su sıkıntısı yaşanabileceğini bildirdi. Türkiye'de hesaplanmış emniyetli yer altı suyu rezervinin 14 milyar metre küp/yıl olduğunu, bu rezervin yüzde 3,3'ünün Trakya'da bulunduğunu kaydeden Algın, suyun yüzde 45'inin tarımsal alanda geri kalanının içme, kullanma ve endüstride harcandığını anlattı.
Özellikle Ergene havzasında rasat kuyularında ölçülen yer altı suyu seviye değerlerinden elde edilen sonuçlara göre, tedbir alınmaması halinde yakın gelecekte ekonomik olarak yer altı suyu çekmek mümkün olmayacağını dile getiren Algın, şu bilgileri verdi:
''Yer altı suyu temini maksadıyla kuyu, galeri, tünel ve benzerleri için kullanma belgesi alan kimseler yönetmelik gereğince 13 Şubat 2013 tarihine kadar ölçüm sistemini kurmak zorundadır. Belirtilen tarihe kadar ölçüm sistemi kurmayanların kullanım belgesi DSİ Genel Müdürlüğü'nce iptal edilecek.''
Bu arada, ölçüm sisteminde kullanılacak sayaçların kontörlü ve uzaktan kontrollü olacağı bildirildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30