banner78
banner25

Su kesintileri ile ilgili açıklama geldi!

Edirne Belediyesi kent merkezinde son zamanlarda yaşanan su kesintileri ile ilgili yazılı açıklamada bulunarak kamuoyunun bilgilendirdi.Yapılan yazılı açıklamaya göre "Edirne Merkez içme suyu ihtiyacını karşıladığımız Kayalıköy Barajı’nda aşırı kuraklık sebebi ile su seviyesi %3 seviyelerine düştüğünden içme ve kullanma suyu alınamayacağı hususu Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğünce Belediye Başkanlığımıza bildirilmiştir. Belediyemizce Edirne Merkez içme kullanma suyu ihtiyacının %70’inin Süloğlu Barajı’ndan, %30’unun ise Paşaçayırı Mevkiindeki derin su kuyularından karşılanması planlanmıştır. Ancak; 1989 yılında yapım işlerine başlanan ve 1992 yılında işletmeye alınan Süloğlu Barajı- Edirne arasında Q800 mm çapında asbest çimentolu içme suyu isale hattının ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle, ihtiyaç duyulan içme ve kullanma suyunun Şehir merkezinde iletimi sağlanamamıştır. Bu sebeple, Süloğlu Barajı-Edirne Q800 mm  AÇB isale hattı ile Kayalıköy Barajı – Edirne Q1000 mm Çelik isale hattı Süloğlu Barajı- Edirne isale hattının 6. Km’si Küküler Köyü mevkiinde bağlantısının yapılması planlanmış ve yapım işlerine acil olarak başlanmış ve kısa sürede yapım işleri tamamlanmıştır. Hattın tamamlanması ile test işlemleri yapılmış ve test işlemleri esnasında Mevcut AÇB Boru hattının ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hat üzerinde toplam 22 noktada patlaklar meydana gelmiş ve Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince tamir ve onarımları yapılmıştır.
 
18.12.2020 Cuma Günü saat 17:30’da Süloğlu Barajı’ndan içme ve kullanma suyu temini için önce mevcut hat üzerindeki su boşaltılmış, daha sonra da kademeli olarak düşük debilerde hat doldurulmuş, hattın içindeki hava vantuzlar sayesinde atılmış ancak sürecin uzun sürmesi sebebiyle şehir merkezinde bulunan depolarımız dip seviyelere inmiş ve şehir merkezinde özellikle yüksek kesimlerde su kesintileri yaşanmaya başlamıştır. Su iletiminin ihtiyacı karşılayacak seviyeye gelmesi  19.12.2020 Cumartesi saat 23:00’ü bulmuştur. Şehir Merkezindeki depolarımızın istenilen seviyeye gelmesi ile birlikte Şehir Merkezindeki  su sıkıntısı yaşanan bölgelerde şikayetler azalmıştır. Halen Şehir Merkezinde içme ve kullanma suyu iletiminin sağlanamadığı Şehrin en yüksek kotlu bölgeleri bulunmaktadır. Bu gece geç saatlerde Şehir Merkezinin tamamında sorunun çözüleceği ve su iletiminin tüm konut, ev ve iş yerlerine vb. sağlanacağı öngörülmektedir.
 
Trakya Bölgesi son 91 yılın en kurak dönemini yaşamaktadır. DSİ verilerine göre bölgedeki baraj seviyeleri %20 seviyesinin altına inmiş, yeraltı suları da %85 azalmıştır. Son yılların en kurak dönemini yaşadığımız bu günlerde halkımızın su tasarrufu konusunda özen göstermesi bilinçsizce tüketimin önüne geçilmesi gelecekte yaşanacak su kıtlığının önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir"denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30