banner137
banner25

Soytürk “Nehirlerimiz Edirne turizmi için önemli!”

Tarih kenti ve açık hava müzesi olan Edirne’de sayısız eserin yer aldığı düşünüldüğünde bunların yarattığı değer açıkça görülürken,yapılan yeni çalışma ve değişik aktiviteler değer değere katmaya devam ediyor.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün eserlerin tanıtımı ve tüm dünyaya açılmasının yanında,geliştirilen yeni projelere de destek vermesi Edirnelilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Bakanlığın Edirne’ye sağladığı sayısız kaktı ile Edirne adeta geçmişten geleceğe ışık tutan eserlerini bir bir görmeye başlarken,bunların ayağa kaldırılması ve ihyası ile ilgili yapılan çalışmalarda büyük takdir topluyor.

Turizmin sadece tarihi eserlerden ibaret olmadığını her fırsatta dile getiren İl Kültür ve Turizm müdürü Kemal Soytürk, geçtiğimiz gün TED Edirne Koleji kurucu başkanı Nesim İba’nın Meriç nehri üzerinde kürek yarışları yapılmasına ilişkin fikrinin Edirne için yeni bir turizm potansiyeli olduğunu belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan ve söz konusu spor aktivitesinin yapılması durumunda Edirne’ye gerçek bir kayma değer sağlayacağını belirten İl Müdürü Soytürk; “Son dönemde turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi adına bizlerde Edirne’de doğa,kültür,tarihle birlikte artık son dönemde gastronomi spor turizmi,agro turizmi,eko turizmi gibi bir çok çalışmalar yürütülüyor.Özellikle nehirler ve sular şehri Edirne’de üç nehrin buluştuğu medeniyetin önemli şehirlerinden olan şehrimiz Edirne’de turizm çeşitliliğini arttırmak adına Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü alarak destekliyoruz.Özellikle Meriç nehri ve etrafında yapılacak olan sosyal alan çalışmaları Edirne Valimizin başlattığı elektrik üretme ve rekreasyonla birlikte birde kürek takımı kurulması kürek sporları ile birlikte Edirne’de birçok yarışmalara,festivallere ev sahipliği yapacaktır”dedi.

Edirne için yeni olan spor aktivitesinin artılarını değerlendiren Soytürk; yapılması durumunda sadece sporcuların bir spor müsabakası olmayacağını, beraberinde getireceği insanlar ile birlikte Edirne’ye ciddi bir katma değer yaratacağını ifade ederek her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.

İl Müdürü Kemal Soytürk “Meriç nehrinde bu tür yarışmalar,hem sporcuların aileleri ile beraber hemde kendilerinin gelip Edirne’de kamp yapmaları yarışmaya hazırlanmaları çok ciddi katkı sunuyor.Örneğin Gençlik Spor İl Müdürlüğünün yapmış olduğu yüzme havuzu ile birlikte özellikle son dönemde İstanbul’dan çok önemli kulüpler müsabakalar öncesinde kamplarını burada yapıyor.Buda otellerimizin doluluk oranlarını arttırıyor,Yiyecek,içecek sektörü faydalanıyor ve şehrimizi gezerek katkı sağlıyorlar”dedi.

“Meriç nehrinde yapılacak bu projeyle birlikte orada kürek sporunun yaygınlaştırılması, geliştirilmesi birçok ulusal ve uluslar arası müsabakalara ev sahipliği yapıyor olması bizi heyecanlandırıyo”diyen Soytürk “Şehrimizin turizmine ciddi katkı sunacaktır diye düşünüyorum.Nehirlerimizin turizme açılması adına bu proje çok önemli bir proje.Bir başlangıç olabilir bu.Şehrimizin gelişmesi,turizm potansiyelinin arttırılması adına bu çalışmaları destekliyoruz”ifadelerini kullandı.

Bakanlığın Edirne için bir çok çalışma yaptığını aktaran Soytürk “Bakanlığımızın Edirne adına yaptığı birçok çalışma var.Bütün bunlar şehrimizin hak ettiği,ülkemizin hak ettiği turizm pastasında daha fazla nasiplenmesine vesile olacaktır.Bizde sayın Valimizin öncülüğünde bakanlığımızın çalışmalarını hem takip ediyoruz,hemde şehrimizin turizm potansiyelini arttırıyoruz.Spor turizm son dönemde artan turizm ürünlerinden biri.Bu bahsettiğim nehirde kürek müsabakaları, kürek yarışmalarda buna ivme kazandıracaktır”dedi.

Bilindiği üzere TED Edirne Koleji nehirlerimiz üzerinde kürek sporu yapılması için gereken alt yapıyı oluşturmaya başlamış ve bu konuda yayınlanan haberler sonrasında kamuoyu desteğini olumlu yönde almaya başlamıştı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30