banner78
banner25

Sorumlular!

Edirne Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) uhdesinde bulunan ve olası bir felakette kullanılmak üzere Edirne’ye gönderilen yardım malzemelerinin bulunduğu alanın güvenliksiz olması ve olası hırsızlık olaylarına açık olması tepki çekiyor.

Edirne Yeni Şehir Mezarlığı yolu üzerinde bulunan ve askeri yasak bölge olarak bilinen boş arsa içerisinde tutulan konteynerlerin her türlü hırsızlık olayına açık olması ve güvenliğinin sağlanmaması olası hırsızlıklara davetiye çıkartıyor.

Afetlere müdahale kapasitesinin arttırılması,afetzedelere kısa sürede ulaşıp gerekli barınma, sosyal ve iaşe ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 81 il’e gönderilen konteynerlerin Edirne’ye de gönderilmesinin üzerinden aylar geçmesine rağmen kimsenin ilgisiz kişiler dışında yetkililerin uğramaması açıkça görülüyor.

Özel olarak etrafı tellerle çevrili alanın bazı kısımlarında tel örgülerin kesildiği,veya yatırıldığı görülürken olası bir hırsızlık girişiminin yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.

Konteyner kilitlerinin basit bir müdahale ile açılabileceği açıkça görülürken kesilen tellerin,aylarıdır o şekilde bırakılmış olması hiçbir yetkilinin bölgeye uğramadığını da açıkça gösterdi.

Böylesi vurdumduymazlık ve savurganlığın yaşandığı kurumda söz konusu devlet malının korumasız ve kontrolsüzce alanda adeta kaderine terk edilmesi ve olası bir felakette sadece akıllara gelecek olması ve sonrasında yaşanacaklar daha şimdiden kendini hissettiriyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30