banner78
banner25

Sokaklar karıştı!

Edirne’de öğlen saatlerinde yaşanan bir olay polis ekiplerini harekete geçirdi.Göçmen işi olduğu şüphesi bulunan olayda Cezayir ve Suriye uyruklu bazı kişiler göz altına alınırken bir kişinin yaralandığı öğrenildi.

Olay Mithatpaşa mahallesi Alipaşa ortakapı caddesi Atatürkçü Düşünce Derneği önünde yaşandı.Bir şahsın darp edilerek zorla bir araca bindirildiği bilgisinin 155 Polis ihbar hattına yapılması ile başlayan olay sonrasında polis aracın yakalanması için bazı cadde ve sokaklarda araştırma yaparken, olayın yaşandığı yerde de Cezayir ve Suriye uyruklu oldukları belirlenen şahısların tartışmaya devam ettiği öğrenildi.

Olayda yaralı olduğunun öğrenilmesi üzerine olay yerine 112 ekibi sevk edildi.112 ekibi saldırgan tavırları olan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen şahsa müdahalede güçlük yaşarken yanında bulunan arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şahsın el ve ayaklarının bağlı olması dikkat çekti.

Söz konusu şahsın psikolojik sorunları olduğu ve daha önceleri de Londra asfaltı üzerinde bulunan ve sıklıkla yabancı uyruklu kişilerin uğrak yeri olan pansiyon ve kafelere takıldığı ve burada da saldırgan tavırları ile dikkat çektiği ifade edildi.Bugünde ilaçlarını almadığı gerekçesi ile elinde bulunan bıçakla sağa sola saldırdığı ve arkadaşları tarafından sakinleştirilmek üzere yere yatırılarak kontrol altına alınmaya çalışıldığı ifade edilen şahsın olay yerine gelen polis tarafından göz altına alınması sırasında ellerine kelepçe takılmasını istemesi ve kendi ellerine kelepçeyi kendisinin takması dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanan olayı gören vatandaşlar 34 LD 0712 plaka sayılı aracın olay yerinde olduğu ve burada bu şahıslarla tartıştıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştığı kaydedildi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu araç, Eski Cami önünde içinde bulunan 4 şahıs ile birlikte yakalandı.Şahısların yapılan kimlik kontrolünde Cezayir uyruklu oldukları anlaşıldı.

Yaşanan her iki ayrı olayın birbiri ile bağlantılı olduğu ve yabancı uyruklu şahısların ifadelerinin alınması için Merkez Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

Vatandaşlar ise yaşanan olay sonrasında Kaleiçi semtinde çok ayıda evde bu ve benzeri kişilerin kaldığını ve semt sakinlerinin huzurunu kaçıracak davranışlar içinde olduklarını ifade ederek yetkililerin duruma müdahil olmasını istediler.Öte yandan yaşanan olayda polisin olay yerine geç kalmasıda vatandaşlar tarafından eleştirildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30