banner78
banner25

Sigara yasağı  esnafa anlatıldı!

Edirne'de işletme sahiplerine sigara yasağı anlatıldı.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte, işletme sahibi ve esnaflara sigara içilmesi yasak olan kapalı alanlar, açık alan, kapalı alanda tütün mamullerinin içilmesi durumunda verilecek cezalar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Edirne İl  Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kanunlara herkesin uyması gerektiğini, yasada sigara içilmeyen alanların açık bir şekilde belirtildiğini söyledi.

Denetim ve kontrollerin halkın sağlığı için olduğunu ifade eden Kurt, "Sigara denetimlerimizi daha da arttıracağız. Eğer kurallara her yerde aynı şekilde uyulursa, işletmecilerin de bazı kaygıları ortadan kalkar. Siz sigara yasağını uygulayıp, yan komşunuz uygulamaz ise müşteri oraya gider tabiki. Ama herkes kurallara uyarsa sorun ortadan kalkar." dedi.

Kurt, sigara denetimlerini bugünden sonra daha da arttıracaklarını belirterek tüm işletmecileri kurallara uymaları konusunda uyardı.

- "Tütün her 6 saniyede 1 kişinin ölümüne yol açıyor"

Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan ise alınan önlemlerin vatandaşların sağlığı için olduğunu belirtti.

Sigaranın ölüme götüren 50'in üzerinde sağlık sorununa yol açtığını vurgulayan Kalkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalarda dünyada 3.1 milyar kişi sigara içiyor. Tütün her 6 saniyede 1 kişinin ölümüne yol açıyor. Her 10 ölümden 1'i sigaradan kaynaklanıyor. 2030 yılında sigara kaynaklı ölüm sayısının 8 milyonu geçeceği ön görülüyor. Türkiye'de her 6 dakikada 1 kişi, günde 275, yılda 100 binin üzerinde kişi tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle ölmektedir"  

Etkinlikte, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Beyazıt ve Edirne Sanayi Ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kutel Nalçakan da bir konuşma yaptı. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30