banner137
banner25

Seyyar sandıklar hazır!

Edirne'de 8 seyyar sandık hasta ve engellilerin ayağına gidecek.

Edirne İl Seçim Müdürü Sevil Cellek,yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez hasta ve engeli nedeniyle yatağa bağlı durumdaki seçmenlerin de evlerinde oy kullanabileceklerini hatırlattı.

Seyyar Sandık Kurulları tarafından oyun gizliliğini sağlamak amacıyla getirilen seyyar oy kabinlerinde, seçmenin rahat oy kullanmasını sağlayacağını vurgulayan Cellek, seyyar seçim sandığı kabininin, seçmenin evinde gizlilik temin edilecek ve oy kullanma rahatlığı sağlanacak bir yere yerleştirileceğini, oy kullanamayacak durumda olan seçmenin ise bir yakınının yardımıyla oy kullanabileceğini anlattı.

 Oy kullanma işleminin başlamasıyla sandık seçmen listesindeki sıralamaya göre kurulun seçmenin adresine gideceğini ifade eden Cellek, uygulamanın hasta ve engeli nedeniyle yatağa bağlı durumdaki seçmenler için büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Cellek, "Vatandaşlarımızın evine seyyar sandık gibi seyyar sandık kabini de götürülecek, rahat ve güvenli bir ortamda oy kullanmaları sağlanacak." dedi.

Cellek, Edirne ve ilçelerinde toplam 8 seyyar sandık olacağını sözlerine ekledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30