banner78
banner25

'Seyyah Ulu Çınarın İzinde 40 genç yola çıktı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ''Seyyah Ulu Çınarın İzinde'' hareketlilik projesi kapsamında Edirne'den 40 genç, Bursa gezisi için yola çıktı.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, kafileyi uğurlamasının ardından yaptığı açıklamada, gençlerin Bursa'nın doğal ve kültürel değerlerini tanıyacağını söyledi.
Ocak, Türkiye Cumhuriyeti gençliğinin bu proje ile ülkesini tanıdığını belirterek, şunları kaydetti:
''2012 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Halk ve Ziraat bankalarıyla imzaladığı protokol ile proje hayata geçti. Projede, 15-24 yaş arası yüz bin gencin kendi ülkelerinin kültürünü, yaşam biçimini, tarihini tanımaları amaçlanıyor. Bugün askerlik çağına gelip de başka ile gitmeyen birçok kişi var. İmkanı olmayan, maddi durumu yetmeyen gençlere cebinden bir kuruş çıkmadan devletimiz gezi imkanı sağlıyor. Gezi kafilesindeki arkadaşlarımızın giderleri, konaklamaları devlet tarafından karşılanıyor. Artı dönüşte çocukların artan harcırahları, harçlık olarak veriliyor.''
Ocak, kafilenin 16 Temmuz Pazartesi akşamı Edirne'ye döneceğini bildirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30