banner78
banner25

Şeyh Bedreddin filmi çekimleri sürüyor!

“İmece Film Yapım”ın yapımcılığını üstlendiği, Anadolu tarihinin ilk eşitlikçi isyanını başlatan Şeyh Bedreddin’in hayatını anlatan “HAKİKAT: Bir Şeyh Bedreddin Filmi ” ile Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor. Ağustos ayı sonunda Edirne Sarayiçi mevkii Tavuk ormanı içinde oluşturulan platoda çekimlerine başlanılan film için bugün bir basın toplnatısı düzenleyen film ekibi ve oyuncuları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

İmece usulü ile oluşturulan bütçeyle çekimlerine başlanılan film, 128 kurumun desteğini, 850 kişinin de ayni ve nakdi yardımını almış durumda.

Senaryosundan oyuncularına, dönemi yansıtan kostüm ve dekorlarından mekan seçimlerine kadar çekim öncesi tüm çalışmaları biten “HAKİKAT”; 600 yıl önce yaşamış Şeyh Bedreddin’in hayatını konu alıyor.

Üzerinde yaşadığımız topraklardaki ilk eşitlikçi isyanı başlatan, sürgünde idam edilen ama üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen toplum hafızasında hala yaşayan Şeyh Bedreddin hakkında onlarca kitap yazılıp belgesel çekilse de ilk kez beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talebi üzerine çekimlerine Edirne’de başlanılan film için dönemin şartlarına uygun yaşam alanı oluşturulmuş durumda.

Şeyh Bedreddin’i müzisyen Suavi’nin canlandıracağı filmde Börklüce Mustafa’yı tiyatrocu Bülent Emrah Parlak canlandırıyor.

Film sahnelerinin Edirne, İzmir, Sivas ve Bilecik’te çekileceğini belirten yönetmen Hakan Alak; çekimler hakkında gazetecilere düzenlenen basın toplantısında bilgi verdi.Basın toplantısı öncesinde Edirne’ye gelen sanatçı Suavi ve bazı oyuncuların Kovid-19 PCR testi yaptırdığı ve test sonuçlarının negatif çıktığı ifade edildi.Basın toplantısına hassasiyetle yaklaşan ekibin İstanbul’dan geldikleri için risk taşıyabileceği, bu yüzden Edirne’ye test yaptırarak geldikleri belirtildi.Toplantıya katılacak ve platoyu gezecek olan gazetecilere de maske dağıtılması ve ateş ölçer ile kontrol yapılması hassas yaklaşımı da gözler önüne serdi.

Yönetmen Alak, 2 yıllık bir senaryo çalışmasının ardından çekimlere başladıklarını belirten Alak “3 hafta Edirne'de çekimlerimiz olacak. Daha sonra İzmir'e geçeceğiz ve orada da çekimler yapacağız. İzmit ve İstanbul'da yapılacak çekimlerle toplam 6 haftada çekim aşamasını bitirmeyi planlıyoruz. Kolay bir iş yapmıyoruz. Tarihsel ve dönem anlamıyla zor bir iş yapıyoruz. Film için bir köy kurduk. Çok büyük bir emek veriyoruz.”diye konuştu.

Filmde Elif Nur Kerkük, Ali Barkın, Kerem Fırtına, Orhan Alkaya, Bülent Keser, Teoman Gelmez, Sabriye Günüç gibi birbirinden değerli isimler de rol alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30