banner137
banner25

Şentop'tan Edirne'ye destek sözü!

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak; Trakya için önemli kararlar aldılar. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye’nin turizmde en gözde ilk 3 şehri arasında yer alan Edirne için Şentop’tan destek istedi. Edirne’nin turizmde geldiği noktadan çok etkilendiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Şentop da “Edirne için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri olan Edirne Valisi Ekrem Canalp, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerini TBMM Başkanlığı Konutu’nda kabul ederek; akşam yemeği verdi. Trakya’nın istekleri, talepleri, sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği akşam yemeğinde 3 ilde birlikte hareket etme kararı aldı.

Toplantıda ayrıca Trakya’nın birlikteliğinin önemine değinilerek, Trakya’daki 3 ilinde birlikte entegre projelerle beraber hareket edilmesi; turizm, tarım ve hayvancılık gibi illerin güçlü olduğu yönlerinin daha da ön plana çıkartılması ve 3 ilinde bu konularda birbirine destek olması konusunda mutabakat sağlandı.

EDİRNE’YE TAM DESTEK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin turizm hamlelerini ve kentin yaşadığı bazı sorunlarını TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ile paylaştı. Edirne Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve tamamladığı projeler ile devam eden projeler hakkında da bilgiler veren Gürkan, devam eden projeler ve Edirne için yapılması gereken çalışmalar ile ilgili de TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’tan destek istedi.

8 bin 300 yıllık tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Türkiye’nin Avrupa’ya ve Balkanlara açılan sınır kapısı olan Edirne’nin, 2014 yılında 2 milyon olan turist sayısını; 2018 yılı sonunda 5,5 milyona çıkartarak, Türkiye’nin en çok turist çeken ilk 3 şehri arasında yerini almayı başardığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’deki turizm potansiyelini arttırmak için çok ciddi yatırımlar, çalışmalar yaptık. Edirne artık Türkiye’nin en çok turist alan şehirleri arasında 3. sırada. Şimdiki hedefimiz turizmde yakaladığımız bu ivmeyi kalıcı hale getirmek. Bu konuda bir takım çalışmalar gerçekleştiriyoruz ” diyerek turizmde yaşanan gelişmeleri Prof. Dr. Mustafa Şentop’la paylaştı.

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop da “Edirne; Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı, modern yüzü. Edirne’nin turizmde geldiği noktadan çok etkilendim. Kentin turizmde geldiği noktanın bu kadar olduğunu bilmiyordum. Edirne’ye gereken her türlü desteği verecek; her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir Ertuğrul 5 yıl önce

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Edirne Belediye Başkanı ve CHP'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan'a ait, sosyal medya ve internette yer alan görüntülere ilişkin, "Böyle bir anlayışı, böyle bir zihniyeti, bilhassa Trakya topraklarından çıkmış olması hasebiyle de üzüntüyle karşılıyorum, kınıyorum, lanetliyorum." dedi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından Çerkezköy ilçesinde düzenlenen toplantıya katılan Şentop, Türkiye'nin bekasına zarar gelmemesi için hareket ettiklerini söyledi.

Bu anlayışla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Şentop, "Bugün bazı haber sitelerine, maalesef Trakya'dan Edirne Belediye Başkanı'nın 15 Temmuz gecesi darbecilerin şerefine kadeh kaldırdığı konuşma ve görüntü düştü. Çok üzücü bir şey." diye konuştu.

Şentop, 15 Temmuz'un bir parti meselesi olmadığını ifade ederek, "15 Temmuz, Türkiye birçok darbe yaşadı, o darbelerden biriydi ama o kadar değildi. https://www.aa.com.tr/tr/politika/tbmm-baskani-sentoptan-recep-gurkan-degerlendirmesi/1432988

banner30