banner137
banner25

Senaryosu bile kötü!

Türkiye ile Yunanistan arasında esen dostluk rüzgarlarının balon olduğu 2017 Temmuz ayında gerçekleşen bir tatbikatla gözler önüne serildi.

Her daim Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan irili ufaklı krizleri halk bertaraf ederken askeri ve siyasi kanat gerçekleştirdiği bazı girişimlerle dostluğa adeta gölge düşürüyorlar.

Yunanistan’ın Meriç-Evros bölgesinde 2017 yılında gerçekleştirdiği bir tatbikatta Yunan ordusu kara birlikleri Karaağaç üzerinden Türkiye’ye giriş senaryosu gerçekleştirdi.

Senaryoya göre 4. Kolordu Komutanlığı bünyesinde Meriç sınır bölgesinde konuşlanan XXI Mekanize Piyade Tümeni Türkiye’nin bölgede kazarak inşa ettiği tank geçişlerini

engelleme kanalını geçme ve akabinde Türkiye topraklarına yayılma tatbikatı gerçekleştirdiği

iddia edildi.

Söz konusu tatbikatın, 31. Mekanize Piyade Tugayı tarafından gerçekleştirildiği, 1. Ordu’ya

bağlı İstihkam Savaş Taburu (730 ΤΜΧ-Γ/Φ) ve 4. Kolordu’nun İstihkam Savaş Taburu (744

ΤΜΧ-Γ/Φ) tarafından desteklendiği belirtiliyor.

Yunan basınında yer alan haberlere göre 48 saatlik süreli bir operasyonla Türk tarafına giriş gerçekleşiyor.Yine bu senaryo gereği Türk topraklarına geçilmesinden sonra kısa sürede LEO2HEL tankları tarafından 5 bin 800 metre mesafeye 120 mm top atışlarının başarıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.Son olarak, söz konusu tatbikatı 1. Ordu Komutanı Dimokritos Zervakis, 4. Kolordu Komutanı Yorgos Kampas ve Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’in takip ettiği ve gayet başarılı buldukları ifade ediliyor.

Öte yandan Yunanistan'ın İpsala'ya açılan kara sınır kapısı KİPİ önünde dün saat 16:00'da bir eylem gerçekleşti.Yapılan eylemde Türkiye'ye illegal geçiş yapan ve tutuklanarak cezaevine konulan iki Yunan askerinin serbest bırakılması için vatandaşlar traktör ve tarım aletleri ile kara sınr kapısın geçici süre araç tarfiğine kapattılar.Yunanlılar'ın askerler salınana kadar bu tip uygulamalara devam edeceği ülkede bulunan millyetçi kanadın ise bu tip eylemlere her geçen gün destek vereceği belirtiliyor.Öte yandan sağ duyulu kesim ise yaşanan olayların gereksiz yere gerildiğini, iki ülke arasında ki görüşmelerle sorunun kolayca çözülebileceği savunuluyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30