banner78
banner25

Sempozyumun kapanış oturumu Edirne'de yapıldı
Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nca İstanbul'da düzenlenen ''Balkanlar'da Osmanlı Vakıfları ve Eserleri Uluslararası Sempozyumu''nun kapanış oturumu Edirne'de yapıldı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı ve sempozyumun genel koordinatörü Davut Gazi Benli, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda yaptığı konuşmada, iki gün önce İstanbul'da başlayan sempozyumun kapanış oturumunu Edirne'de yapmanın, sempozyumun manevi atmosferine ayrı bir güzellik kattığını söyledi.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun da gelişmenin ilk adımının öz eleştiri olduğunu belirtti.
Sempozyumla ilgili bazı eleştirileri bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Acun, ''Bazı bildiriler tekrardan ibaretti, bazıları yeni bilgiler vermesine rağmen bazılarının bilgileri tamamlanmamıştı'' dedi.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki İbrahimgil, Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Andras Riedlmayer ve Bosna Hersek Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanı Behiye Zlatan da uluslararası sempozyumun çok yararlı geçtiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Oturumun ardından söz alan Belgrad Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olga Ziroyeviç de Balkanlar'da yok olmuş, yok olmaya yüz tutmuş eserlerin ayağa kaldırılmasının Osmanlı'nın vakıf kültürüyle mümkün olacağını düşündüğünü belirtti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30