banner78
banner25

Şehrin yakışıklısı önce Tuzcular’da,sonra yollar'da!

Amerikan otomotiv devi Ford 4. nesil Focus’u tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de görücüye çıkardı.

Geçtiğimiz aylarda Tuzcular otomotiv’e gelen 4.nesil Focus bugün yapılan basın lansmanı ile gazetecilere tanıtıldı.

Ford Showroom’da görücüye çıkan yeni nesil Focus yenilenen teknolojisi ile adeta Edirne basınını büyüledi. Şık tasarımı, modern ve geniş araç içi tasarımı, teknolojileri ve güçlü motoru ile yeni Focus, sınıfının en iyi araçlarından biri olarak kendini gösterdi.İlk olarak yalnızca 5 kapılı, önceki nesle göre çok daha kompakt ve dinamik bir tasarım çizgisine sahip olan hatchback modelini tüketicilerin beğenisine sunan Ford, 4. nesil Focus’un sedan versiyonunu ise kısa bir aradan sonra müşterileri ile tanıştırdı.

Bugün düzenlenen hatchback ve sedan tanıtımında aracın bütün özellikleri anlatılarak teste sürüşü ile pratik yapılması sağlandı.

Tuzcular ailesinin satış müdürü Emrah Sevimli lansmanın tanıtım sunumu yaparak bilgi verdi ve yeni nesil Focus’un test etmeden anlaşılamayacak bir araç olduğuna vurgu yaparak müşterileri Focus’u tanımaya davet etti.

Filo müdürü Cem Açar ise yeni Focus’un pazara ilk çıktığında segmentinde ilkleri sunan bir otomobil olarak göze çarptığını belirterek standartları değiştiren bir model olarak büyük ses getireceklerine inançlarını tam olduğunu ifade etti.

Araç Teslim ve Tanıtım Sorumlusu Eren Şahince ise yeni nesil Focus’un tüm teknin donanım ve özelliklerini anlattı.Şahince görsel anlamda oldukça şık bir araç yaratmayı başaran Ford’un bu başarısını teknik tasarımda da sürdürmüş olduğunu ifade etti.

Şahince “günümüz otomobillerinde araç içi teknolojilerinin öneminin farkında olan Ford’un özellikle dur/kalk, trafik işareti algılama, şerit ortalama, sezgisel viraj aydınlatma, head-up display, vites değişimini ve gaz/fren tepkilerini de üstlenen otomatik park sistemi, park yerinden çıkış asistanı, yaya ve bisikletlileri algılayan çarpışma önleyici, kör nokta takip, çapraz trafik uyarısı gibi pek çok teknoloji sayesinde 2019 Ford Focus hatchback’i sınıfının en iyi otomobillerinden biri haline getirmeyi başarmış durumda”dedi.

2019 Ford Focus hatchback 1.0 ve 1.5 litre hacimli EcoBoost benzinli motorun yanı sıra 1.5 ve 2.0 litre hacimli yeni EcoBlue dizel motor seçeneklerine sahip. 1.0 EcoBoost motor ise 85, 100 ve 125 beygir güç üreten üç farklı versiyona sahip. 1.5 EcoBoost motor ise 150 ve 182 beygir güç üreten iki farklı versiyon sunuyor.

Dizel motorlara gelindiğinde ise 1.5 EcoBlue ünite 95 ve 120 beygir güç üretebiliyorken, 2.0 EcoBlue motor 150 beygir güç üretebiliyor. 2.0 EcoBlue versiyonda yalnızca 8 ileri otomatik şanzıman bulunurken, 1.5 EcoBlue versiyonda hem 8 ileri otomatik, hem de 6 ileri manuel şanzıman seçeneği bulunuyor.

1.5 EcoBlue 8 ileri şanzıman aracın test sürüşüne çıkan gazeteciler yol tutuş başta olmak üzere bir çok donanıma hayran kaldılar. “İnsan odaklı” tasarım felsefesi ile adeta sürüş güvenliği ve araç içerisindeki yolcu güvenliğini teknolojisi ile öne çıkarak Ford agrasif çizgileri ile dikkat çekiyor.

Yeni Focus'un dış tasarımında çarpıcı, dinamik ve enerjik yapı göze çarpıyor. Genişleyen ve keskinleşen ön ızgara tasarımı ile gündüz yanan LED ön farlar Focus'a yollara hâkim, güvenli ve iddialı görünümünü kazandırırken, arkada yatay formdaki far tasarımı yolla bütünleşik bir stil sağlıyor. Arka farların arasındaki tek harflerle uygulanan F O C U S yazısı ise üst düzey bir stili yansıtıyor. 53 milimetre artırılan aks mesafesi ve 109 milimetre artan uzunluğu ile Focus şimdi daha da büyük ve güçlü bir otomobil olarak yollarda yerini alıyor.

Yeni Focus'un iç tasarımında yeni ön konsol ile genişlik hissi sağlanıyor. Sade ve net hatlar, yüksek malzeme kalitesi ve kesintisiz şekilde devamlılık sağlayan yüzey tasarımı iç mekânın kalitesini artırıyor. Çift parça panoramik açılan cam tavan ile daha ferah bir iç mekâna sahip olan yeni Focus'un sadeleştirilmiş tasarımı, daha sakin bir ortam sunuyor.

Türkiye'ye özel üretilen sedan modelde, ön sıra omuz mesafesinin 10 milimetre, diz mesafesinin 15 milimetre, arka koltuklarda ise diz mesafesinde 70 milimetre, omuz mesafesinde 59 milimetre artırılması konforlu bir yolculuğu garantiliyor. İç tasarımda bagaj hacimleri, bir önceki modele kıyasla, sedan modelde 90 litre artarak 511 litre değerine ulaşıyor.

Eren Şahince yeni araçta önemli olan bir başka özelliğin ise Yeni Dur & Kalk özelliği olduğunu vurguladı.Şahince “sıkışık trafikte aracın tamamıyla durdurulmasını ve durma süresi 3 saniyeden az ise aracın otomatik olarak hareket ettirilmesini sağlıyor. Durma süresinin 3 saniyeden uzun olduğu durumlarda ise sürücü direksiyondaki devreye alma tuşuna veya hafifçe gaz pedalına basarak otomobili hareket ettirebiliyor. Şerit Hizalama teknolojisi ise yol işaretlerini takip ediyor ve aracın şeritler arasında kalmasına yardımcı olmak için direksiyonu gerekli şekilde kontrol ediyor. En fazla 200 km/h hıza kadar sürücüleri desteklemek için tasarlanan teknoloji, sistemin gerektirdiği aralıklarda sürücüden direksiyon tepkisi almadığında görsel ve sesli uyarıda da bulunuyor.”dedi.

Yeni Focus, kullanıcıların yaşamlarına kesintisiz entegre olmasına yardım eden yenilikçi ve gelişmiş konfor detayları ve teknolojileri sunduğunu belirten Şahince “ Sürücülerin hareket halindeyken bağlantıda kalmasına yardımcı olmak ve kablo kalabalığını engellemek için orta konsolda konumlanan yeni bir Kablosuz Şarj Bölmesi, kullanıcıların uyumlu akıllı telefonlarını kolayca şarj etmelerini sağlıyor. Bölme, şarj işlemini başlatmak için uyumlu cihazları otomatik olarak algılıyor. Cihazlar, kablosuz şarj kullanılırken aynı zamanda Bluetooth üzerinden Ford'un SYNC 8'' Renkli Dokunmatik ekranlı iletişim ve eğlence sistemine bağlanabiliyor. Focus'ta sunulan Yeni B&O ses sistemi de, kullanıcıların, akıllı telefon cihazları aracılığıyla çalınan müzikleri en iyi şekilde dinlemesine yardımcı oluyor. 675 watt'lık sistem, bagaj alanında bir subwoofer ve ön panelin ortasındaki bir hoparlör dahil, on hoparlör içeriyor ve en iyi ses deneyimlerinden birini sunuyor”dedi.

Sürücü ile araç arasında adeta bir bağlantı olduğunu göz hizasında olan ve her sürücüye göre ayarlanabilen gösterge paneli ile yansıtıldığını belirten Şahince “sürücülerin gözlerini yoldan ayırmadan yararlı bilgileri bakış hizasında görebileceği Göz Hizası Gösterge Panelinin (Head-up display HUD) Avrupa'da sunulacağı ilk Ford modeli. Bilgilerin yansıtıldığı gösterge paneli, 6 dereceye 2.5 derecelik ölçüsüyle Avrupa'da sunulan en geniş görüş alanı ve en parlak ekran özelliklerine sahip. Aynı zamanda özel filtreleri sayesinde polarize lens takan kullanıcıların da okuyabileceği türünün ilk örneği. Yansıtılan bilgiler arasından bulunan hız, Trafik Levhası Tanıma, Adaptif Hız Kontrol, Vites Göstergesi, Eğlence Sistemi ve Acil Durum Bildirimleri içinden seçim yapılabiliyor”dedi ve araçta bir önceki modellerde bulunan aktif park asistanının yeni nesil Focus’ta tamamen bağımsız olduğunu ve aracın sürücüden gaz ve freni dahi aldığını belirterek “Park etmeyi kolaylaştıran Aktif Park Asistanı, bir düğmeye basılarak devreye alınıyor ve böylece sürücünün park etmek için gerekli olan tüm manevralarla, vites geçişi ve gaz-fren pedalları kontrollerini de yaparak paralel ve dikey park edebilmesi sağlanıyor. Sistem uygun park yerlerini belirliyor ve sürücüye, sadece orta konsoldaki bir düğmeyi basılı tutarak aracı hareket ettirmek kalıyor. Bu teknoloji, Paralel Park Çıkış Yardımını kullanarak sürücünün paralel park alanlarından çıkmasına da yardımcı oluyor”dedi.

Aracın en güzel ve dikkat çeken bir diğer özelliği ise dört kapı üzerinde bulunan ve tamamen otomatik olan darbe önleyiciler.Özellikle dar ve yakın alanlarda yapılan park sonrasında kapıların açılmasıyla araç kapı kenarlarında boya ve kaporta hasarı oluşmasını çözüm üreten Ford kapı kanarlarına kapının açılmasıyla dışa çıkan koruyucu bantlarla adeta sınıfında çağ atlamış durumda.Kapı açıldığında kaporta içine gizlenen özel bantlar derhal dışa çıkıyor ve olası çarpma durumunda zarar görmesini engelliyor.Kapının kapanması durumunda ise koruyucu bant anında içeri girerek gizleniyor.

Aracın C segmenti bir araç olduğu ve tam donanımlı Titanium paketinin 270 bin TL civarında olduğu,başlangıç paketlerinin ise 150 bin TL civarında olduğu belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30