banner137
banner25

Sedefçi
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Belediyesi önünde bir iş adamına silahlı saldırıda bulunulmasının ardından saldırganların serbest bırakıldıklarını belirterek, ''Ben şuan korkuyorum, valilikten resmi yazıyla koruma istedim, evime silah aldım'' dedi.
Sedefçi, Edirne Belediyesi Meclis salonunda yaptığı basın toplantısında, 10 gün önce belediye önünde iş adamı Mustafa Altunhan'ın silahla yaralandığı olayı tekrar lanetlediğini söyledi.
Silahlı saldırıya karışanların yargılanmalarının ardından serbest bırakıldıklarını anımsatan Sedefçi, ''Altunhan, Allah korusun topal kalabilirdi, ölebilirdi... Saygı duyuyorum ama yargımız olayın az hasarla atlatıldığı için olayla ilgili kişileri serbest bıraktı. Adamlar piyasada geziyorlar, yargı tarafından, bu tip ahlaksız adamlara (adam bacaktan vurmanın cezası yok) denildi gibi bir şey oldu. Ben şuan korkuyorum, valilikten resmi yazıyla koruma istedim, evime silah aldım'' dedi.
Olayla ilgisi olanlardan birinin verdiği ifadenin de araştırılması için savcılığa başvurduğunu anlatan Sedefçi, şöyle devam etti:
''Bu adamlardan birisi ifade veriyor, ifadesinde beni koruma altına aldığını söylediğini iddia ediliyor. Beni koruyan Allah'tır, halkım var ve kendim varım. Kimse benim korumalığımı yapma hakkını kendinde bulmasın, Allah'ın verdiği bir can bunu da vicdanım rahat bir şekilde verebilirim. Nahoş olaylarla Türkiye gündemine Edirne'nin gelmesini doğru bulmuyorum.
Yargının da bu adamlarla ilgili gereğini yapacağı umudunu taşıyorum. Bu tip insanlar Edirne Belediyesi civarında gezemeyecek, girmelerini yasaklıyorum. Gerekli tedbirlerimizi aldık, başı boş insanlara kenti bırakmayacağız. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdum iddiaların araştırılmasını talep de ettim. Son olay, çirkin olay Edirne'de sıkıntı yarattı. Bahar havası yaşanırken, yatırımcı Edirne'ye gelirken adamlar kaçtı gitti, adamları geri getirmeye çalışıyoruz.'dedi
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30