banner137
banner25

Sebebi ne?

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde çalışan çok sayıda personelin yedikleri yemekten zehirlendiği iddia edildi.Zehirlenen personelin arasında doktor ve hemşirelerinde olduğu ve acil serviste müşahede altına alındıkları belirtildi.

İddiaya göre uzun zamandan buyana yemekhane ve mutfak ile ilgili hijyenin yeterli derecede olmadığı,yemeklerin sunulduğu kaplar başta olmak üzere çatal,kaşık takımlarının yemek artıklarından arındırılamadığı gibi şikayetlerin arttığı ve bunun yönetime defaten iletildiği bilinmesine rağmen durumun devam ettiği belirtildi.

1 haftadan bu yana hastane personelinde kusma,ishal ve ateş gibi şikayetlerin artması üzerine personelin acil servise başvurduğu ve serum tedavisi başta olmak üzere bir takın tedavilerin yapıldığı ancak tedavilerin duyulmaması için sisteme girişinin yapılmadığı iddia edildi.

Personele de yönetim tarafından olayın duyulmaması için baskı oluşturulduğu ifade edilirken yaşanan sorunun neden kaynaklandığı açıklık kazanmadı.Özellikle mutfakta hijyenin yok denecek kadar az olduğu,çeşmelerden akan suyun ise köpüklü,kokulu olduğu belirtildi.Hastane suyunun depodan arıtılarak geldiği ve buna bağlı bir sıkıntının yaşanmış olduğu iddialar arasında yer alırken.hastane yetkilileri olayın mevsimler viral enfeksiyona bağlı olduğunu ve endişeye yol açacak bir durumun olmadığını kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30