banner78
banner25

Sarkıtlar tehlike saçıyor!

Kar yağışının etkili olduğu Edirne’de hava sıcaklığı – 11 dereceye kadar düşerken hava sıcaklığındaki ani artış yağan kar’ın hızlı bir şekilde erimesine neden oluyor.

Öğlen saatlerine doğru hava sıcaklığının hissedilir derecede artması ile hızla başlayan erime,çatılarda buz sarkıtlarının oluşmasına neden oldu.

Özelikle ev ve iş yerlerinin çatılarında oluşan sarkıtlar vatandaşlar için tehlike yaratırken en büyük tehlike Eski Cami çatısındaki oluklardan sarkan buz kitlesinde oluştu.Yaklaşık 10 metre uzunluğunda oluşan ve oluklardan aşağı sarkan buz kitlesinin 500 kg civarında olduğunu iddia eden vatandaşlar “hiç kimse tedbir almamış.Vakıflar Bölge Müdürlüğü adeta uyuyor.Bu caminin sorumlusu onlar.Yanı başındaki sarkıtları görmüyorlar.Bizler belediye itfaiye müdürlüğünü aradık.İlgileneceklerini söylediler.Ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü bize bir bildirimde bulunmadı diyerek geçiştidiler”dediler.

Sarkan buz kitlesinin altından geçen çok sayıda vatandaş ise başlarının üzerindeki tehlikeden habersiz olarak geçişlerini sürdürdüler.

Bazı vatandaşlar ise söz konusu buz kitlesinin ağırlığının oluklara zarar vereceğini ve ağırlığı taşımasının söz konusu olmadığını ifade ederek “tedbir alıp şerit çekseler vatandaşların can güvenliklerini düşünmüş olacaklar.Ama nerde?”diyerek sitem ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30