banner78
banner25

 Saray kazısı çalışmaları yeniden başladı
Edirne Yeni Saray Kazısı Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Özer, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bahçeşehir Üniversitesi adına yürütülen kazıların başladığını belirtti.
TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin destekleriyle yapılan kazı çalışmalarının eylül ayına kadar süreceğini ifade eden Özer, şunları kaydetti:
''Bu yılki çalışmalarda önceki yıllarda başlattığımız Edirne Yeni Sarayı'nın halihazır haritalarını çıkarma çalışmalarına, saraydan günümüze ulaşabilen yapıların tespiti amacıyla başlatılan belgeleme çalışmalarına devam edilecek, yine önceki yıllarda başlattığımız ve saray alt yapısı ile aşçı koğuşlarına ait kalıntıların ortaya çıkarıldığı Matbah-ı Amire ile Tunca nehri arasındaki bölümdeki kazı çalışmalarına devam edilecek.
Ayrıca, bu kapsamda, hemen her yıl yaşanılan su taşkınlarından saray alanının daha az etkilenmesi amacıyla, var olduğunu bildiğimiz ve Tunca nehri boyunca devam eden sura ait temellerin ortaya çıkarılarak rekonstrüksiyonlarının yapılması için altlık oluşturulacaktır.''
Özer, kazı alanı dışında da çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, ''Başbakanlık Osmanlı Arşivi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki arşiv ve kütüphanelerde bulunan Edirne Yeni Saray ile ilgili belgeler üzerindeki çalışmalarımız da sürdürülmektedir. Bu çalışmalarda önemli mesafeler alınmış olup, Edirne Yeni Saray'ın ihyası için önemli yeni belge ve bilgilere ulaşılmıştır'' diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30