banner78
banner25

Sanayicilere AB denetimi
AB-Türkiye Oda Forumu II Projesi kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) işbirliğinde işletmelerin AB müktesebatına uyum çalışmalarının izlenmesi ve bu süreci yönetebilme kapasitelerinin artırılması amacıyla müktesebata uyum denetimi gerçekleştirileceği bildirildi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'ne uyum sürecinin, iş dünyasını etkileyen birçok yeni düzenleme getirdiğini belirtti.
Bu süreci iş dünyası için kolaylaştırmak üzere, AB-Türkiye Oda Forumu II Projesi kapsamında TOBB ve EUROCHAMBRES işbirliğinde işletmelerin AB müktesebatına uyum çalışmalarının izlenmesi ve bu süreci yönetebilme kapasitelerinin artırılması amacıyla müktesebata uyum denetimi gerçekleştirileceğini ifade eden Güler, ''Acquis Audit Expert'' (AB Müktesebat Denetimi) adıyla düzenlenen program çerçevesinde ilk etapta, çevre, iş güvenliği ve sağlığı, tüketicinin korunması, gıda ve kimyasallar ile CE işaretine ilişkin yeni yaklaşım direktifi kapsamındaki ürünler gibi başlıklar çerçevesinde firmaların müktesebata uyum düzeylerinin ölçülmesini öngören ve anketler içeren el kitabı niteliğinde dokümanlar hazırlandığını ifade etti.
Programın ikinci etabının ise projenin Türkiye genelindeki Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üyelerine duyurulması ve yukarıda yer alan başlıklar kapsamında müktesebata uyum düzeylerinin ölçülmesi için firma başvurularının toparlanması sürecini oluşturmakta olduğunu bildiren Güler, şöyle devam etti:
''Bu bakımdan, gıda ürünleri, kimyasal ürünler (boya, deterjan, kozmetik, tıbbi ilaçlar, bitki koruma ürünleri, biyosidler), sağlık/tıbbi cihazlar), plastik, makine, elektrik ekipmanları, oyuncak, inşaat malzemeleri, basınçlı ekipmanlar, gaz yakan aletler, tekne yapımı ve kişisel bakım malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren odamız üyelerini bu program çerçevesinde önceden tarafınıza ulaştırılacak anketler, ardından da iş yerlerinize birebir düzenlenecek ziyaretler yoluyla gerçekleştirilecek denetim programına katılmaya davet etmekteyiz.
Talep eden üyelerimizin başvuruları 30 Mart 2012 tarihine kadar alınarak TOBB ve EUROCHAMBRES ile paylaşılacak olup her Ticaret ve Sanayi Odası için 10'ar denetimin yapılacağı nihai firma seçimi Nisan ayında yine söz konusu kurumlar tarafından yapılacaktır. Uygun görülen üyelerimize yönelik müktesebat denetimi, 2012 Mayıs ayında anketler, Haziran ayında ise birebir görüşmeler şeklinde gerçekleştirilecek olup, denetim sürecinde firmaların müktesebata uyum kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla odamızca danışmanlık hizmeti de verilecektir. Programın tamamlanmasının ardından ise TOBB ve EUROCHAMBRES tarafından kapsamlı bir sonuç raporu hazırlanacaktır.
Denetim programına katılım sağlamak ücretsiz ve gönüllülük esasına dayanmakta olup, herhangi resmi bir teftiş süreci söz konusu değildir. Denetime katılım sağlayacak firmalara program sonunda düzenlenecek tören eşliğinde projeye sağladıkları katkıdan ötürü sertifika verilecektir. Ayrıca, katılımcılar tarafından sağlanacak her türlü bilgi tamamen saklı kalacak olup, program koordinatörü kurumlar dışında hiçbir kurum ve kuruluşla paylaşılmayacaktır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30