banner137
banner25

Şair Necip Fazıl Kısakürek Edirne'de anıldı
Edirne'de, şair Necip Fazıl Kısakürek'in 29. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Alperen Ocakları Edirne Şubesi'nce organize edilen programda, Kısakürek'in hayatından kesitler sunuldu, ünlü şairin eserleri hakkında bilgi verildi.
Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Kısakürek'in 79 yıllık hayatı boyunca Türk edebiyatı için ölümsüz eserler bıraktığını belirtti.
Şairin hayatının çilelerle ve buhranlarla geçtiğini vurgulayan Cankaloğlu, şunları kaydetti:
''Yazar hakkında kesinleşmiş 101 yıllık hapis cezası bulunmasına rağmen, eserleriyle gençleri ve özellikle Anadolu insanını bilinçlendirmeye çalışmıştır. Şairliğinin yanında edebiyat ve sanat alanında da kendini ispatlayan Necip Fazıl, aynı zamanda bir aksiyon adamıydı. O büyük insan 20. yüzyıla mührünü vurdu ve gerçek aleme, yaratıcının huzuruna yüz akıyla vardı. Bizlere ise elimizden geldiğince de o büyük insanı fatihalarla yad etmek düşer. Necip Fazıl anlaşılmaya muhtaç değil, bizler Necip Fazıl'ı anlamaya muhtacız.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30