banner78
banner25

Sağlık yolu 13 Haziran'da açılıyor!

Edirne'de, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesini arasında hastaların kolay ulaşamı için "Sağlık Yolu" yapıldı. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi arasında çevreci ve aynı zamanda insan sağlığı açısından da büyük önem taşıyacak Sağlık Yolu'nun yapımının tamamlandığını belirtti.

İnsan hayatının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Gürkan, "Saniyeler, hatta saliseler bile bir insanın yaşama tutuna bilmesinde çok çok önemlidir. Biz bu yolu açarak bir kamu hizmetini gerçekleştiriyoruz. Halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi. 

Sağlık Yolu’nun toplam 6 milyon 100 bin liraya mal olduğunu aktaran Gürkan, insan hayatı için çok önemli bir hizmet olan bu yolun yapımını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yolun yapımına başlangıçta birçok kişinin karşı çıktığını hatırlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"İlk başta bu yolun yapımı için yola çıktığımızda bazı kurumların mahkemelere kadar uzanan itirazları ile karşılaştık ancak biz insan hayatının her şeyden daha çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla ısrar ederek bu işin peşini bırakmadık. Sonunda mahkemeler de bizi haklı gördü ve kamu yararını kabul etti. İnsan hayatı için çok önemli bir hizmet olan bu yolun yapımına başladık. Edirne’ye bu konuda bir sözümüz vardı. Şimdi bu sözümüzü de yerine getirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Artık Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinden Tıp Fakültesi’ne hasta taşıyan araçlar daha kısa sürede buraya ulaşabilecek. Bu yol aynı zamanda trafik yoğunluğunun arttığı D-100 karayoluna da alternatif bir yol olacak."

Toplam bin 700 metre uzunluğundaki yol, 9’ar metre genişliğinde çift gidiş-geliş olarak inşa edildi. Yol güzergahının her iki tarafında da toplam uzunluğu 3 bin 500 metre olan 2,5 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2,25 metre genişliğinde yaya yolu, 1,20 metre genişliğinde koşu yolu bulunuyor. 

Sağlık Yolu'nun, 13 Haziran Çarşamba günü ulaşıma açılacağı bildirildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30