banner78
banner25

Sağlık için hizmet veriyorlar ama sağlıksız ortamda çalışıyorlar!

2014 yılında dönemin Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu tarafından Edirne’ye kazandırılan ve bacasız sanayi olarak adlandırılan Çağrı Merkezi sağlıksız koşulları nedeniyle eleştiri konusu oluyor.

600 kişinin vardiya sistemi ile çalıştığı çağrı merkezinde çalışanların sağlıksız ortamda çalıştıklarını çok sesli olarak ifade etmeye başlamaları ile skandal denilecek bir gerçek ortaya çıktı.Özelikle Sağlık Bakanlığı’na bağlı 182 çağrı merkezi başta olmak üzere,özel banka ve kurumların çağrı merkezlerinin bu çatı altında olması çalışan personelin ne kadar sağlıklı ortamda çalışıp çalışmadığı sorusuna akıllara getirdi.

Korona virüsü tedbirleri altında bir dizi tedbir alınmasına rağmen çağrı merkezinde bir arada yoğun bir şekilde çalışan personel, var olan kötü şartların iyileştirilmediğini savunarak kötü koşulların değiştirilmesi için seslerinin duyulmasına istediler.

Kurulduğu günden buyana zeminde kaplı olan halının değiştirilmediğini ve gerekli temizliğin yapılmadığını iddia eden çalışanlar 2014 yılından bu yana aynı halının zeminde kaplı olduğunu ve sağlıksız bir ortam oluşturduğunu,tavanın basık olmasından dolayı solunum sıkıntısı çektiklerini ve yerden,halıdan kalkan tozdan dolayı hijyenden uzak çalıştıklarını,elektrikli süpürge ile halının ses ve parazit yaptığı, konuşmalara engel olduğu için çalıştırılmadığını iddia ederek çözüm üretilmesini talep ettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30