banner137
banner25

-Sadaka-i fıtır miktarı 8 buçuk lira olarak belirlendi
Ramazan Bayramı'na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için, yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olarak tanımlanan sadaka-i fıtır (fitre) miktarı bu yıl için 8 buçuk lira olarak belirlendi.
Edirne Müftülüğü'nden alınan bilgide, Din İşleri Yüksek Kurulu'nca 2012 Ramazan ayının başlangıcından gelecek yıl Ramazan ayı başlangıcına kadar olan sürede sadaka-i fıtır miktarı 8 buçuk lira olarak belirlendiği belirtildi.
Belirtilen miktarın asgari miktar olduğu ifade edilerek, herkesin kendi hayat standartlarına göre, asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek meblağı vermesinin tavsiye edildiği kaydedildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30