banner137
banner25

Saatlerce bekliyorlar!

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısında adeta vurdumduymazlık hakim.Yeni yıl tatili için yurt dışına çıkmak isteyen veya yurt dışından ülkemize gelmek isteyen çok sayıda yolcu Kapıkule sınır kapısında uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Özerlikle Edirne’ye günübirlik gelerek alış veriş yapmak isteyen Bulgaristan vatandaşları saatlerce sınır kapısında beklemek zorunda kalıyorlar.

Tatil nedeniyle Anavatanlarına gelmek isteyen çok sayıda çifte vatandaş ise otobüsleriyle sınır kapısında beklemek zorunda kaldı.

Yeni yapılan düzenleme ile yolcu otobüsünde bekleyen vatandaşları kapalı alana alarak pasaport işlemlerini yapan gümrük ve emniyet görevlileri yoğun bir çaba sarf ederken yığılmanın önüne geçmekte zorlanıyorlar.

Vatandaşlar günler öncesinden yaşanacak bu sıkıntının öngörülmesinin mümkün olduğunu ve yetkililerin bu konuda önlem almamasının düşündürücü olduğunu belirterek “bizler iki,üç saatlik yoldan geliyoruz.Gideceğimiz yerde iki üç saatlik yol.Edirne’ye alış veriş için gelenler ise işlemleri tamamlandığı gibi Edirne’ye geçecek ve ekonomiye para bırakacaklar.Ancak önlem alınmadığı için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz.Yetkililer bunu görsün ve bu durumların yaşanmamsı için çözüm üretsinler”diyerek sitemde bulundular.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 24 saatte 20 bin civarında yolcunun giriş-çıkış yaptığı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30