banner137
banner25

Saatler geri alınacak mı?

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yaz saati uygulaması için Danıştay Dava İdareleri Kurulu'ndan yürütmeyi durdurma kararı geldi.Enerji tasarrufu sağlamak adına geçtiğimiz yıl alınan karar sonrasında Türkiye’de saatlerin her yıl ileri ve geri alınmasının yolu kapatılmıştı.

Bilindiği gibi alınan karar sonrasında okula giden öğrenciler bazı illerde sabahın ilk ışıkları ile okula giderken,gecenin karanlığında evlerine dönmek zorunda kalıyordu.

Danıştay Dava İdareleri Kurulu yaz saati uygulamasını sürekli hale getiren kararı bozarak yürütmeyi durdurdu.

Bu karar karşısında Hükümetin nasıl bir karar alacağı merakla beklenirken,697 sayılı kanunun iptal edilerek yerine yeni bir kanun çıkartılabileceği ve yaz saatini bir kez daha kalıcı hale getirebileceği ifade ediliyor.

Danıştay 697 sayılı kanunla alınan kararda“yetki aşımı yapıldı”gerekçesiyle yaz saatini kalıcı hale getiren Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Yaz ve kış saati uygulaması dünya ülkelerinde devam ederken Türkiye 2016 Ekim ayında kış saati uygulamasından vazgeçmişti.

Saatlerde ki sabit uygulama yüzünden elektronik ve mobil cihazlar etkilenmiş,Türkiye’deki pek çok kullanıcı sorunlar yaşamıştı.Cep telefonlarında ise operatörlerin bazıları sorunu yazılım desteği ile aşarken bazılarıda saat ayarlarını otomatikten manuele-elle ayara geçirerek sorunu kısa vadede geçici olarak çözmüştü.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30