banner137
banner25

Saadet Partisi Tepkili

Edirne Belediye Meclisi'nin olağan toplnatısı sonrasında Edirne'de bulunan ERASTA AVM'deki bir iş yerine içki ruhsatı verilmesine tepkiler devamediyor.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran belediye meclis toplantısında, Erasta alışveriş merkezinde bir işyerine içki ruhsatı verilmesiyle ilgili eleştirilerde bulunarak yazılı açıklama yaptı.İl Başkanı Demirkıran "Edirne belediyesinin hayırlı çalışmalarını beklediğimiz mübarek Ramazan ayında maalesef kötü yolda bir çığır açılmaya çalışıldığını görüyoruz. Tabii ki diğer zamanlarda yapılmasını tasvip ettiğimiz manasına gelmez, ancak özellikle Ramazan ayında Edirne belediye meclisinin içki ruhsatı vermesi çok büyük bir talihsizlik oldu"dedi.

Söz konusu iş yerinin resmi kurum ve kuruluşlar ile eğitim kurumlarına olan uzaklık mesafelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunan Demirkıran "İçki ruhsatı verilecek yerlerin resmi binalara uzak olması kanunda kesin olarak belirtiliyor. İçki ruhsatı verilmek istenen yer DSİ ve Gençlik spor İl Müdürlüğüne(Kapalı Spor Salonu)kanunda belirtilen mesafenin altında. Ama burada da kanuna karşı bir hile yapılıyor. Resmi binalara uzak bir köşe işyeri için ruhsat isteniyor. İçki ruhsatı alınmak istenen yerin uzaklığının yeterli olduğuna ilişkin bir rapor alınıyor. Ayrıca bir işyeri için alınıyormuş gibi görünen ruhsatın tüm alışveriş merkezinde geçerli sayılmasından endişe duyuyoruz. Bir diğer endişemiz üniversite ve liseye olan yakınlık.“Kim bir hayra vesile olursa, hayırlı bir yol açarsa, ondan elde edilen sevaplar ona vesile olanın hesabına da yazılır. Kim de bir kötülükte çığır açarsa, bir kötülüğe vesile olursa, orada işlenen günahların bir misli de onun/ onların hesabına yazılır”. Bu sorumluluğu hatırlatmayı bir görev biliyoruz ve bu yanlışlıktan dönülmesini bekliyoruz"dedi.

banner148
Anahtar Kelimeler:
Saaddet Partisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30