banner137
banner25

Saadet Partisi "milletin derdi geçim!"

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av.Sinan Tekin düzenlediği basın toplantısında ülkenin pandemi gündemi ile meşgul edildiğini ve milletin öncelikli derdinin “Geçim Derdi!”olduğunu ifade etti.

Partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl başkanı Av.Tekin hayatın her kesiminden verdiği örneklerle vatandaşın gerçek derdini gözler önüne serdi.Tekin açıklamasında “Çiftçimiz bir yıl boyunca büyük emek sarfediyor. Ancak yetiştirdiği ürünlerden elde ettiği gelir yaptığı masrafı karşılamıyor.İktidar ekonomiyi canlandırmak için bireysel kredileri artırmaktan başka yol bulamıyor. Milyonlarca kişi, nakit ihtiyacı için bankalara koşmak zorunda kalıyor.Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Zamlar milletimize ağır geliyor! Ürünlerdeki fiyat artışları nedeniyle yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen gün daha da büyüyor. Ücret artışları, yüksek zamlara yetişemiyor!”dedi.

Eve ekmek götürmekte zorlanan esnafın destekleme altında kredi verilerek borçlandırıldığını ifade eden Tekin “kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız vergi ve sigorta borçları yüzünden daha da zor durumda kalıyor.Vatandaşın gelir dağılımındaki payı azalırken bir avuç mutlu azınlığınki ise her geçen gün artıyor. Ancak ülkenin yüzde 50’den fazlasının geliri neredeyse hiç artmıyor!İş aramaktan umudunu kestiği için başvuruda bulunmayanlar, geçici, günü birlik, karın tokluğuna çalışan ve sayıları milyonları bulan işsiz insanımız var. Her üç gençten biri işsiz durumda! Dünya nitelikli eleman arıyor; biz ise yetiştirdiğimiz kalifiye elemanlarımızı işsiz bırakıyoruz”şeklinde konuştu.

Memleketin öncelikli meselesi “geçim”diyen İl Başkanı Tekin “İnsanımıza destek olmak, yaşanan geçim sıkıntısına dikkat çekmek, herkesin sesi olmak, sorunlara çözüm üretebilmek için “Geçim İttifakı”nı kurduk.Tencerelerde dert değil aş pişirebilmek için “Geçim İttifakı”nı kurduk.Esnafımızla, işçilerimizle, işsizlerimizle, memurlarımızla, işverenlerimizle ülkemizde geçim mücadelesi veren herkesle ittifak yapıyoruz.Hayat pahalılığına, adaletsiz gelir dağılımına, üretmeyen ekonomiye, işsizliğe, ağır vergilere; “HAYIR” diyen herkesle GEÇİM İTTİFAKINDA BULUŞALIM”diyerek ilerleyen günlerde sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirecekleri esnaf kongreleri hakkında bilgi verdi.

“Kepenkler kalkmadan ekonomi kalkınamaz” diyen Tekin “İndirilen kepenkleri el ele, hep birlikte kaldırmak için, sorunları ve çözümleri konuşmak üzere gerçekleştireceğimiz Esnaf Kongresine tüm esnaflarımızı davet ediyoruz. Esnaf Kongremiz 3 Haziran Perşembe günü saat 15:30’da zoom programı üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecektir. Saadet Partisi Youtube kanalından da yayınlanacak kongreye Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da katılacaktır”ifadelerine yer verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30