banner78
banner25

Romanlara mikro kredi!
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, projeyi uzun zamandan beri takip eden bir kişi olarak Edirne'de uygulamaya geçmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Edirne'nin önemli sorunlarının başında, işsizliğin geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, ''Bir de dezavantajlı gruplar var. Onların başında Roman vatandaşları geliyor. Projeden destek alan vatandaşlarıma evinde el işini, süpürgesini, sabununu üretecek finansman sağlanacak. Ben bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mikro Kredi uygulaması tüm Roman vatandaşlarımıza hayırlı olsun'' dedi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül de mikro kredinin dar gelirli vatandaşlara verilen küçük bir sermaye olduğunu, uygulama kapsamında insanların aldıkları krediyle, kimseye ihtiyacı olmadan üretim sağlayarak başta ailelerine olmak üzere tüm Türkiye'ye katkı sağlayacaklarını söyledi.
Darülaceze Vakfı Başkanı ve Rotary 2420. Bölge Federasyonu Guvernor Fatih Saraçoğlu ise Mikro Kredi projesine çok önem verdiklerini belirtti.
Bu sene Türkiye'de yaklaşık 1200 kişiye mikro kredi vermeyi düşündüklerini anlatan Saraçoğlu, açlık, yoksulluk, eğitim ve sağlık konusunda topluma yararlı hizmet projeleri üretmeyi amaçladıklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer, Akgül ve Saraçoğlu, protokol imzaladı.
Törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ak Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve Edirne Roman Kültürü Araştırma Geliştirme, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy da katıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30